KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2010    Autodesk představuje softwarové portfolio 2011 pro stavebnictví a infrastrukturu

Autodesk představuje softwarové portfolio 2011 pro stavebnictví a infrastrukturu

Publikováno: 20.4.2010
Rubrika: 2010

Společnost Autodesk (NASDAQ: ADSK), světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, ohlásila nové verze svých aplikací pro stavebnictví a infrastrukturu. Aktualizované portfolio má pomoci s dalším zefektivňováním procesu informačního modelu budovy (BIM) ve stavebnictví, usnadnit mezioborovou spolupráci a funkčně podpořit projekty nové výstavby i renovací.

„V oblasti projektování budov, ve stavebnictví a při budování infrastruktur je třeba zvyšovat produktivitu, dokončovat komplexní projekty včas a v rámci rozpočtu,“ řekl Jay Bhatt, senior viceprezident divize AEC Industry Solutions. „Náš nový software 2011 podporuje dosahování těchto cílů prostřednictvím klíčových přínosů informačního modelu budovy. Usnadňuje mezioborovou spolupráci v rámci nové výstavby i renovací obytných a komerčních budov i rozsáhlých infrastrukturních projektů a státních zakázek.“

Portfolio 2011 pro navrhování budov a stavebnictví
Software Autodesk 2011 pro novou výstavbu a existující stavební projekty podporuje procesy informačního modelování budovy. Pomáhá architektům, návrhářům a inženýrům snáze vytvářet a využívat digitální návrhová data a lépe komunikovat v širších projektových týmech. Mezi nové softwarové produkty patří:

  • Autodesk Revit Architecture 2011 - Autodesk Revit Architecture pomáhá architektům a inženýrům pracovat přirozeně, navrhovat s volností a pracovat na projektech s maximální efektivitou. Tato specializovaná aplikace s podporou informačního modelování budovy (BIM) pomáhá zkoumat koncepce a podoby návrhů a lépe spravovat návrhová data a dokumentaci v průběhu výstavby. Díky technologii parametrických změn jsou veškeré provedené změny v modelu automaticky aktualizovány, což zaručuje koordinaci a spolehlivost celého návrhu a dokumentace. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - pracovní postup pro velké týmy,
    - dokonalejší vizualizace,
    - vylepšené funkce pro dokumentaci.
     
  • Autodesk Revit Structure 2011 - Autodesk Revit Structure je specializovaná aplikace založená na informačním modelu budovy (BIM) pro firmy v oboru navrhování nosných konstrukcí, jimž poskytuje nástroje pro analýzu statiky. Revit Structure integruje fyzikální model složený z různých materiálů a nezávisle upravovatelný analytický model pro efektivnější konstrukční analýzu. Zároveň umožňuje obousměrné propojení s oblíbenými aplikacemi pro konstrukční analýzu. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - vylepšené funkce pro nosné konstrukce (nakloněné sloupy, systémy nosníků, příhradové nosníky a styčníky,
    - vylepšené funkce pro začištění výztuží a betonu, 
    - inovace analytického modelu.
     
  • Autodesk Revit MEP 2011 - Aplikace Autodesk Revit MEP pomáhá konstruktérům, návrhářům a projektantům technického zařízení budov (TZB) získat konkurenční výhodu pomocí informačního modelu budovy (BIM) analýzou a optimalizací systémů budov ještě před zahájením výstavby. Autodesk Revit MEP pomáhá návrhářským týmům rychleji vytvářet lepší návrhy s nástroji, které zvyšují produktivitu a podporují dlouhodobě udržitelný návrh a analýzy. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - modelování kabelových lávek a vedení,
    - rozpisy panelů a koeficienty požadavku,
    - správa přípravků pro technická zařízení budov (TZB).

Pro usnadnění práce s informačním modelem budov BIM a pro ochranu předchozích investic do softwaru zákazníka, portfolio 2011 dále obsahuje:

  • AutoCAD Revit Architecture Suite - Balík aplikací AutoCAD 2011, AutoCAD Architecture 2011 a Autodesk Revit Architecture 2011.
  • AutoCAD Revit MEP Suite - Balík aplikací AutoCAD MEP 2011 a Autodesk Revit MEP 2011.
  • AutoCAD Revit Structure Suite - Balík aplikací AutoCAD 2011, Autodesk Revit Structure 2011 a AutoCAD Structural Detailing 2011.

Aplikace AutoCAD Architecture 2011 a AutoCAD MEP 2011 přinášejí například následující inovace:

  • AutoCAD Architecture 2011 - efektivní navrhování a dokumentace v intuitivním prostředí se specializovanými nástroji pro architekty. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - nové geometrické a rozměrové vazby,
    - nové nástroje pro renovace, které urychlují návrh a výrobu, 
    - vylepšené funkce začištění zdí s novým inteligentním příkazem Cleanup.
     
  • AutoCAD MEP 2011 - verze aplikace AutoCAD pro návrháře a projektanty technického zařízení budov (TZB), která pomáhá dosáhnout při navrhování vyšší produktivity. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - zobrazení bloků MvPart (vytvoření a uložení názvů bloků AutoCADu, úpravy zobrazení),
    - paralelní směrování vedení,
    - klopené potrubí.

 

Pro usnadnění spolupráce mezi různými obory dále portfolio softwaru 2011 pro stavebnictví zahrnuje:

  • Autodesk Navisworks 2011  sada softwaru tvořená aplikacemi Autodesk Navisworks Manage 2011, Autodesk Navisworks Simulate 2011 a Autodesk Navisworks Freedom 2011, která umožňuje projektantům a stavebním odborníkům sjednotit všechny projekční vstupy do jednoho synchronizovaného modelu pro revize, simulace a analýzu. Mezi klíčová vylepšení sady aplikací Navisworks 2011 patří:
    - restrukturalizované a zjednodušené uživatelské rozhraní,
    - zdokonalené nástroje pro seskupování,
    - nové spojení Primavera a Ganttovo zobrazení.
     
  • Autodesk Buzzsaw 2011  Autodesk Buzzsaw je špičkové řešení správy dokumentů, dat a návrhů, které je poskytováno formou softwarové služby a umožňuje centralizovat a bezpečně vyměňovat projektové informace v rámci distribuovaných týmů (mezi všemi zúčastněnými stranami, napříč geografickými oblastmi a společnostmi). Je plně integrováno do portfolia návrhových řešení Autodesku a nově obsahuje funkci Buzzsaw Sync. Pomocí funkce Buzzsaw Sync mohou uživatelé: 
    - automaticky synchronizovat soubory z počítače do umístění Buzzsaw bez narušení svých pracovních postupů,
    - snadno centralizovat víceoborové modely pro import do Autodesk Navisworks, 
    - využívat oprávnění Buzzsaw k bezpečnější synchronizaci, sdílení a přístupu k informacím.

Pro usnadnění vizualizace návrhů a kreativní komunikace obsahuje portfolio 2011:

  • Autodesk 3ds Max Design 2011 ¾ Aplikace Autodesk 3ds Max Design 2011 nabízí zajímavé nové metody uvedení návrhů do života pomocí sdružováním dat, iterací nápadů a prezentací výsledků. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - inovativní nový hardwarový renderer Quicksilver,
    - souborové propojení FBX s aplikací Revit Architecture,
    - výřezové zobrazení materiálů aplikace 3ds Max Design.

Portfolio 2011 pro infrastrukturu
Mezi softwarové aplikace Autodesk 2011 pro projekty silnic, dálnic a inženýrských sítí patří:

  • AutoCAD Civil 3D 2011  Aplikace AutoCAD Civil 3D, řešení informačního modelu (BIM) pro liniové a plošné stavby, pomáhá týmům rychleji odevzdávat kvalitnější projekty v oblasti dopravy, územního plánování a životního prostředí. Její modelově založené pojetí pomáhá udržovat projektové informace v koordinované podobě a zároveň odevzdávat kvalitnější dokumentaci a vizualizace. AutoCAD Civil 3D umožňuje uživatelům získat konkurenční výhodu BIM a odevzdávat nápaditější projektová řešení. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - vylepšení z hlediska použitelnosti a výkonu i optimalizovaná 64bitová verze aplikace Civil 3D,
    - nástroje pro lepší řízení tvorby a úprav koridorů,
    - zdokonalená funkčnost pro automatické rozšíření a klopení vozovky v oblouku, která nabízí dynamickou vazbu na trasu a flexibilní možnosti úprav.
     
  • AutoCAD Map 3D 2011  Aplikace AutoCAD Map 3D poskytuje přímý přístup k datům potřebným pro plánování, návrh a správu infrastruktury. Profesionálům, kteří se zabývají projekty v oblasti dopravy, vody, energie a územního plánování, umožňuje AutoCAD Map 3D snáze vytvářet, spravovat a analyzovat data návrhů, GIS a majetku, aby mohli dosahovat lepších návrhů, vyšší produktivity a lepší kvality dat. Mezi hlavní nové funkce patří:
    - nové nástroje pro mračna bodů,
    - nová a zdokonalená podpora datových formátů,
    - vylepšené funkce pracovního postupu.

Dostupnost
Dostupnost produktů se bude v různých zemích lišit. Podrobnosti a informace o možnostech nákupu viz www.autodesk.com/purchaseoptions.

Informační model budovy (BIM)
BIM je integrovaný proces zkoumání klíčových fyzických a funkčních vlastností projektu v digitální podobě ještě před zahájením výstavby. Pomáhá realizovat projekty rychleji, úsporněji a s minimálním dopadem na životní prostředí. V průběhu celého procesu se používají koordinované, konzistentní informace, které umožňují navrhovat inovační projekty, lépe vizualizovat a simulovat skutečný vzhled, výkon a cenu, a vytvářet přesnější dokumentaci.

Další informace najdete na webu www.autodesk.cz.

 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Nový zimní stadion v ChomutověNový zimní stadion v Chomutově (35x)
V roce 2013 bude v Chomutově v blízkosti Zooparku k dispozici kompletní a moderní sportovní a kulturní společenský areál...
Cemix získal titul Nejlepší výrobce stavebnin roku (24x)
Společnost LB Cemix, s.r.o. si připsala cenný úspěch. V soutěži Nejlepší výrobce stavebnin roku získala titul Nejlepšího...
Young Architect Award – příležitost pro mladou generaci architektůYoung Architect Award – příležitost pro mladou generaci architektů (21x)
Prosadit se v obtížném oboru architektury není pro začínající architekty nebo čerstvé absolventy škol právě jednoduché. ...

NEJlépe hodnocené související články

Trimo představí Qbiss One a ArtMe na veletrhu BAU 2011 (5 b.)
Od 17. do 22. ledna 2011 bude Mnichov hostit veletrh architektury, stavebníchmateriálů a systémů BAU 2011. Trimo na vele...
„Všechny výtahy musí splňovat platné předpisy a normy v dané zemi“„Všechny výtahy musí splňovat platné předpisy a normy v dané zemi“ (5 b.)
vysvětluje ředitel společnosti STROS – Sedlčanské strojírny a. s. Ing. Ladislav Filip....
Skanska se zaměří na zelené administrativní projekty ve Střední Evropě - prodává logistický pozemek (5 b.)
Společnost Skanska se rozhodla soustředit v České republice ještě výrazněji na development ekologicky šetrných administr...

NEJdiskutovanější související články

Volvo začalo stavět nové Truck Centrum v HavířověVolvo začalo stavět nové Truck Centrum v Havířově (16x)
Společnost Volvo Truck Czech s.r.o. zahájila výstavbu nového Volvo Truck Centra v Havířově. A to v době, kdy se příliš m...
Cemix získal titul Nejlepší výrobce stavebnin roku (3x)
Společnost LB Cemix, s.r.o. si připsala cenný úspěch. V soutěži Nejlepší výrobce stavebnin roku získala titul Nejlepšího...
Ceny stavebních prací klesnou až o 25% (3x)
Ceny stavebních prací klesnou v roce 2010 až o 25% a ceny stavebních hmot klesají nejčastěji mezi 5 až 15%. Pokud jste v...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice