KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Air Liquide je světovým leaderem v technických a medicinálních plynech a s nimi spojenými službami

Air Liquide je světovým leaderem v technických a medicinálních plynech a s nimi spojenými službami

Publikováno: 22.5.2008, Aktualizováno: 2.1.2009 10:47
Rubrika: Zajímavosti

Společnost Air Liquide byla založena v roce 1902. Působí v 72 zemích světa. V součastnosti zaměstnává skoro 37 000 lidí, má 7 výzkumných a vývojových center: každý rok je registrováno 20 patentů. Air Liquide dodává své produkty více než 1 milionu zákazníků. Akcionáři tvoří 34,8 % základního jmění, což je 365 000 jednotlivých akcionářů. Obrat v roce 2007 dosáhl celkové částky 11,801 miliard EUR.

Nabízíme inovativní řešení založená na stále se rozvíjejících technologiích. Naše plyny jsou všude a jsou nepostradatelné pro zlepšení průmyslových procesů v průmyslu zpracovatelském, těžkém, potravinářském, elektronice, zdravotní péči a souvisejících aktivitách.
Pro zákazníky s menšími objemy dodáváme technické plyny v tlakových lahvích. Lahve jsou evidovány pomocí čárových kódů systémem Servitrax™. Ten umožňuje jednoznačnou identifi kaci lahve po celou dobu její historie. Optimalizuje skladové zásoby, šetří náklady, zpřehledňuje fakturaci.
Charakteristickým znakem lahví Air Liquide je ochranný třmen Scandia™, který slouží jako permanentní ochrana lahvového ventilu. Speciálně konstruovaný třmen chrání láhev v průběhu transportu, při uskladnění a také při odběru média.

air liquide

Smartop™ je speciální lahvový ventil patentované konstrukce. Otevírání je nahrazeno pákovým mechanizmem upraveným pro potlačení tlakového rázu při otevření a zabránění poškození redukčního ventilu. Integrovaný manometr ukazuje aktuální stav naplnění lahve. Konstrukce ventilu zaručuje zachování zbytkového tlaku v lahvi pro zajištění permanentní požadované čistoty vnitřního prostoru lahve. Smartop™ přispívá ke zvýšení kvality a bezpečnosti procesů.
Altop™, kombinovaný lahvový a redukční ventil, který je součástí lahve. Pro napojení svářečky slouží jako rychlospojka, není potřeba externí redukční ventil. Altop™ umožňuje plynulou regulaci průtoku plynu. Obsahový manometr ukazuje aktuální stav plynu v lahvi. Pákový uzavírací ventil a ochranný klobouk zajišťují snadnou a vysokou bezpečnost práce. Obsluhující pracovník nepracuje s plynem stlačeným na 200 barů, pouze s nízkotlakým médiem.
Arcal™, koncept kvalitativně vysokohodnotných ochranných plynů pro GMAW, GTAW a plazmové svařování zabezpečující optimalizaci produktivity a kvality svarových spojů za minimálního kouře, rozstřiku a následného opracování.
Air Liquide má definované laserové plyny pro CO2 rezonátory v souladu s každým výrobcem laserových zdrojů a vysoce čisté asistenční (procesní) plyny pro laserové řezání a sváření pod značkou Lasal™, zabezpečující permanentní optimální výkon laserového procesu a maximální ochranu zařízení.

air liquide

Zkapalněná média – výroba probíhá ve vlastních separačních jednotkách. Distribuce zkapalněných produktů je zajišťována autocistermani přímo k zákazníkovi.
On-site – výroba plynů přímo na místě zákazníka. Zařízení zajístí plynulé dodávky dusíku, kyslíku nebo vodíku v požadovaném množství a kvalitě podle potřeby konkrétní technologické aplikace. Optimalizace nákladů na dodávky médií, které zákazník spotřebuje. Zvýšení produktivity výroby, zjednodušení řízení dodávek plynů, zlepšení efektivity procesů, zvýšení bezpečnosti a kvality dodávek.
Speciální plyny – našim zákazníkům dodáváme kompletní řadu vysoce kvalitních produktů, jako jsou čisté plyny, směsi plynů, generátory plynů a příslušenství pod značkou Alphagaz™, která se zaměřuje na laboratoře a analýzy.
Plyny Air Liquide jsou dodávány podle potřeb našim zákazníkům, zlepšují jejich procesy a konkurenceschopnost a chrání životní prostředí.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (360x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (59x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...
Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (56x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice