KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    AČSZ – ZIN s. r. o. – chrání lidi před blesky a ocel před korozí

AČSZ – ZIN s. r. o. – chrání lidi před blesky a ocel před korozí

Publikováno: 18.4.2012
Rubrika: Zajímavosti

Mottem společnosti ZIN s. r. o. je ochrana zdraví a majetku lidí v jejich příbytcích, na pracovištích a místech, kde se shromažďují před bleskem – a také ochrana jejich kovových
výrobků před korozí.

Společnost sídlí v Hronském Beňadiku a hlavním předmětem podnikání je výroba součástí hromosvodů a uzemnění. Až 80 % těchto dílů se vyrábí z konstrukčních ocelí a když jsou tyto výrobky umístěny na střechách a stěnách budov nebo také v zemi, jsou často vystaveny agresivnímu prostředí, proti kterému ho chrání žárové zinkování.

Tradice žárového zinkování sahá až do roku 1957, kdy se začaly hromadně montovat hromosvody na všechny obytné domy. V první pozinkovně byly tři ocelové vany, které se vyhřívaly černým ostravským uhlím. Životnost zinkovacích van byla maximálně 3 – 4 měsíce, protože teplota zinku se prakticky nedala regulovat. V současnosti je zinkovací pec vyhřívaná zemním plynem s plně automatizovaným systémem řízení teploty. Celý proces žárového zinkování, od počátečního zavěšování přes moření, sušení, zinkování a chlazení, je průběžně kontrolovaný.

ZIN s. r. o. má vlastní laboratoř, která pravidelně kontroluje stav mořících kyselin a tavidla. Pravidelně se kontroluje složení zinkové taveniny, měří tloušťky zinkového povlaku a výrobky se váží jak před, tak i po pozinkování. Protože se jednotlivé dílce hromosvodů běžně nabízí v obchodech s elektroinstalačním materiálem, velmi důležitý je také jejich vzhled. Z toho důvodu se do zinkovací lázně přidává slitina zinku s niklem a bizmutem, která zajišťuje povrchu výrobku vysoký lesk.

Je to také jeden z důvodů, proč našli cestu do Hronského Beňadiku na Slovensku také výrobci malých ocelových konstrukcí až z Maďarska i východního a severního Slovenska. V poslední době také výrazně vzrostl počet uměleckých kovářů, kteří zjistili, že žárově zinkový povlak výrazně zvyšuje životnost jejich výrobků.

Dalším předmětem podnikání firmy ZIN s. r. o. je výroba malých ocelových výrobků. Velikost výrobků je limitována velikostí zinkovací vany: 4,5 × 1,2 × 1,8 m. Důležitou část produkce tvoří výroba napájecích systémů pro zvířata, které jsou exportována do Francie. Výrazný efekt také přináší obchodování s kovy jako zinek, měď, hliník a konstrukční oceli.

Společnost ZIN s. r. o. je držitelem certifikátu systému řízení jakosti ISO 9001/2000 od společnosti BVQI. Všechny součástí hromosvodů a uzemnění jsou certifikovány.

V loňském roce převzala společnost ZIN s. r. o. ocenění za umístění v žebříčku TREND TOP firma roku, na výborném 3. místě.

TREND je ekonomický týdeník o podnikání a podnikatelích na Slovensku. Podporuje svobodný trh a užitečné hospodářské reformy. Snaží se o nestrannou a věcnou analýzu slovenské ekonomiky. Každoročně vydává přílohu TREND TOP, ve které uděluje ocenění v kategoriích: firma roku, banka roku, pojišťovna roku a manažer roku. V roce 2011 se konal již 13. ročník.

V kategorii firma roku 2010 získala společnost ZIN s. r. o. 3. místo za mimořádné podnikatelské výsledky. Firma získala ocenění za úspěšné obchodování, jako firma s nejrychleji rostoucími tržbami, ve své hodnocené kategorii. Firma za hodnocený rok zvýšila prodej téměř třiapůlkrát a třetina výrobků směřovala na export.

Ocenění předával předseda Národní rady Slovenské republiky, pan Pavol Hrušovský.

ZIN s. r. o. – Protects People from Lightings and Corrosion
The motto of ZIN s. r. o. company is people’s health and property protection against lightning in their homes, workplaces where people gather and also protection of their metal products against corrosion. The company’s seat is in Hronský Beňadik and the main subject of its business is production of lightning conductors and grounding. As many as 80 % of these parts are produced from construction steel.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Hromosvody a uzemněníAktivní hromosvod Saint Elmo Active 2DŽárově zinkované svorky na potrubí

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (347x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (62x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...
Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (56x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice