KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    AČSZ – 21. konference žárového zinkování – 6. až 8. října 2015, Tatranská Lomnice

AČSZ – 21. konference žárového zinkování – 6. až 8. října 2015, Tatranská Lomnice

Publikováno: 23.11.2015
Rubrika: Zajímavosti

Již po jednadvacáté se setkali zástupci žárových zinkoven z České a Slovenské republiky a představitelé spřátelených firem, na mezinárodní konferenci žárového zinkování. Nepsaným pravidlem pro výběr místa konání konferencí žárového zinkování je, že dva roky v řadě se konference koná na území České republiky a pak každý třetí rok na Slovensku. Letošní konference žárového zinkování uzavírala tuto pomyslnou tříletku a konala se v jedné z nejkrásnějších částí Slovenska, ve Vysokých Tatrách.

Pořadatel konference – Asociace českých a slovenských zinkoven, připravil pro účastníky kromě atraktivního místa konání také zajímavý program. Konference se konala v termínu 6. – 8. října 2015 v Grandhotelu Praha v Tatranské Lomnici.

Generálním partnerem konference byla společnost AB Chemitrans s. r. o. Bohumín a sponzorem společenského večera byla společnost Wiegel Sereď žiarové zinkovanie s. r. o.

6. 10. 2015 – valná hromada AČSZ a návštěva Nestville Parku
Stalo se již pravidlem, že první konferenční odpoledne se schází členové asociace na valné hromadě AČSZ. Kromě projednávání a hlasování o všech nutných záležitostech týkajících se fungování asociace, se letos schvalovalo členství pěti nových řádných členů a jednoho nového přidruženého člena. Novými řádnými členy asociace se staly žárové zinkovny skupiny ZinkPower: 

  • ZinkPower Promptus s. r. o. – Děčín – rozměr zinkovací vany je 14,0 × 1,8 × 3,0 m. Ředitelem zinkovny je Radek Šťastný.
  • ZinkPower Ostrava a. s. – Ostrava – rozměr zinkovací vany je 7,0 × 1,8 × 3,0 m. Ředitelem zinkovny je Ing. Miroslav Bieroš.
  • ZinkPower Roudnice s. r. o. – Roudnice nad Labem – rozměr zinkovací vany je 7,0 × 1,8 × 3,0 m. Ředitelem zinkovny a kontaktní osobou za všechny zinkovny skupiny ZinkPower je Ing. Leoš Čihák, MBA.
  • ZinkPower Malacky s. r. o. – Malacky – rozměr zinkovací vany je 7,0 × 1,8 × 3,0 m. Ředitelem zinkovny je Ing. Branislav Filo. 
  • ZinkPower Martin s. r. o. – Martin – rozměr zinkovací vany je 7,0 × 1,8 × 3,0 m. Ředitelem zinkovny je Peter Fussgänger.

Novým přidruženým členem asociace se stala společnost SurTec ČR s. r. o. Společnost SurTec se specializuje na výzkum a vývoj špičkových prostředků na čištění a moření, prostředků pro předúpravu před nanesením práškového povlaku i pasivačních roztoků po pokovení zinkem nebo niklem. SurTec vstupuje na trh s vysoce aktivními čistícími roztoky (alkalickými i kyselinovými), inhibitory a pasivačními činidly. Největší výzvou pro SurTec se stala fáze chlazení, kde dochází k propojení požadavků na korozní ochranu, vizuální aspekt a minimální vliv na životní prostředí. Kontaktní osobou za společnost SurTec ČR s. r. o. je Zuzana Žaloudková.

Valná hromada AČSZ také schválila kooptovaného člena předsednictva AČSZ. Po abdikaci Bc. Vladimíra Lamlecha bylo předsednictvo AČSZ neúplné a doplnilo počet členů předsednictva kooptací Ing. Leoše Čiháka, MBA.

Po skončení valné hromady se všichni zájemci o exkurzi do expozice tradičních lidových řemesel a lihovarnictví severní Spíše, přemístili do Nestville Parku. Tam proběhla jak prohlídka expozice, tak i ochutnávka první slovenské whisky a dalších nápojů vyrobených v tomto lihovaru.

7. 10. 2015 – přednášková část konference a ocenění vítěze Czech and Slovak Galvanizing Award 2015
Druhý den konference je tradičně věnován přednáškové části a je potěšující, že v posledních letech je mezi přednášejícími velký zájem o přednesení příspěvku. V tomto roce se přihlásilo a předneslo své příspěvky 18 přednášejících, z toho osm zahraničních a deset českých a slovenských. Patnáct firem prezentovalo své výrobky, technologie a odborné vědomosti formou reklamních stolků a bannerů.

Rekordních 115 účastníků, kteří přijeli do Tatranské Lomnice ze všech koutů Česka, Slovenska i Evropy, od Bretaně až po Turecko, od střední Anglie až po balkánské státy, vytvořilo velmi příjemnou a přátelskou atmosféru, která trvala po celou dobu konference. 

Po přednáškách, čase na schůzky a jednání, ale také na relax v hotelovém wellness nebo procházku v krásné přírodě Vysokých Tater, byl připraven společenský večer, který zahájil prezident asociace – Mgr. Michal Lesay, vyhlášením a oceněním vítěze soutěže o nejlepší stavbu s užitím žárově pozinkované oceli Czech and Slovak Galvanizing Award 2015. Tato soutěž se koná v tříletém intervalu, takže pokud nenastane žádná změna s volbou místa konání konference žárového zinkování, tak se vítěz soutěže bude vyhlašovat vždy na Slovensku.

Vítězem 3. ročníku soutěže se stal Ing. arch. Milan Beláček a jeho Cyklomost Slobody. Cenu pro vítěze připravil umělecký kovář Marián Volentier, který se soutěže účastnil také.

8. 10. 2015 – exkurze na Lomnický štít
I poslední den konference má svůj tradiční obsah a tím je exkurze. Dříve se navštěvovaly nové nebo zrekonstruované žárové zinkovny, ale v posledních letech jsou to i jiné výrobní závody, jako např. montážní hala automobilky Volkswagen Slovakia v Bratislavě nebo sklárna a minipivovar v Harrachově. V loňském roce účastníci poznávali Prahu a letos druhý nejvyšší vrchol Vysokých Tater – Lomnický štít. Loni se cestovalo historickou tramvají, letos moderními lanovkami.

Téměř polovina účastníků konference se rozhodla vyrazit na Lomnický štít a všichni věřili, že jim počasí umožní krásný rozhled na okolní vrcholky hor i údolí pod Tatrami. Přání bylo splněno jen do výšky Skalnatého plesa, vrchol Lomnického štítu byl po celou dobu pobytu našich účastníků ukryt v mracích a mlze.

Po návratu do Tatranské Lomnice se účastníci rozjeli zpět do svých domovů.

Za spokojenost účastníků, zdárný průběh celé akce a milé dárky děkujeme generálnímu partnerovi konference, společnosti AB Chemitrans s. r. o., Bohumín, která ke svému partnerství přistupovala velmi zodpovědně. Další velké poděkování patří sponzoru společenského večera, společnosti Wiegel Sereď žiarové zinkovanie s. r. o. Neméně je třeba poděkovat všem přednášejícím, kteří svými příspěvky přispěli k vysoké odborné úrovni konference.

V příloze příštího čísla časopisu Konstrukce naleznete výběr několika přednášek letošní konference. Zájemci o zakoupení sborníku přednášek této nebo předchozích konferencí mohou kontaktovat kancelář AČSZ na info@acsz.cz.

Již dnes jste zváni na 22. konferenci žárového zinkování, která se bude konat v roce 2016 v České republice!

The 21st Conference on Hot-Dip Galvanizing – October 6 – 8, 2015, Tatranská Lomnica
The international conference on hot-dip galvanizing where representatives of Czech and Slovak galvanizing plants meet with representatives of cooperating companies has taken place for the 21st time. Based on the unwritten rule of the conference, the conference venue is always located in the Czech Republic during two successive years and then during the third year, it moves to the Slovak Republic. Since this year’s conference took place in Slovakia and thus completed the imaginary three-year period, the venue was situated in one of the most beautiful parts of Slovakia – in the High Tatras. In addition to the attractive event venue, the conference organizer, Czech and Slovak Galvanizers Association, also prepared an interesting programme for the attending participants. The conference took place in Grandhotel Praha in Tatranska Lomnica from October 6 – 8, 2015.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Pohled do přednáškového sáluIng. Arch. Milan Beláček – vítěz soutěže Czech and Slovak Galvanizing Award 2015Lomnický štít

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (346x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (59x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (59x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice