KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    24. konference žárového zinkování 2018 – konference s nejdelším konferenčním dnem

24. konference žárového zinkování 2018 – konference s nejdelším konferenčním dnem

Publikováno: 17.11.2018
Rubrika: 2018

Již po čtyřiadvacáté se setkali zástupci žárových zinkoven z České a Slovenské republiky a zástupci spřátelených firem, na mezinárodní konferenci žárového zinkování. Nepsaným pravidlem pro výběr místa konání konferencí žárového zinkování je, že dva roky v řadě se konference koná na území České republiky a pak každý třetí rok na Slovensku. Letošní konference žárového zinkování uzavírala tuto pomyslnou tříletku a konala se opět v jedné z nejkrásnějších částí Slovenska, tentokrát v Nízkých Tatrách.

Konference se konala v termínu 9. – 11. října 2018 v HOTELU PARTIZÁN**** Tále, Nízké Tatry, Slovensko. Pořadatel konference – Asociace českých a slovenských zinkoven, z. s., připravil pro účastníky kromě atraktivního místa konání také zajímavý program. Generálním partnerem konference byla společnost WIEGEL Sereď žiarové zinkovanie s. r. o. a partnerem společenského večera, společnost ZINKPOWER.

9. 10. 2018 – VALNÁ HROMADA AČSZ A TURISTIKA POD CHOPKEM

Tak jako každý rok, tak i letos se první konferenční odpoledne sešli členové asociace na valné hromadě AČSZ. Kromě projednávání a hlasování o všech nutných záležitostech týkajících se fungování asociace, byly členům představeny nově připravované aktivity, zaměřené na propagaci žárového zinkování.

Po skončení valné hromady se zájemci o nenáročnou turistickou procházku vydali do půvabné podhorské oblasti Horehroní v Nízkých Tatrách, do turistického střediska Krpáčovo.

10. 10. 2018 – PŘEDNÁŠKOVÁ ČÁST KONFERENCE A OCENĚNÍ VÍTĚZE CZECH AND SLOVAK GALVANIZING AWARD 2018

Druhý den konference je tradičně věnován přednáškové části a je potěšující, že v posledních letech je velký zájem o přednesení příspěvku. V tomto roce se přihlásilo a předneslo své příspěvky 20 přednášejících, z toho 5 zahraničních a 15 českých a slovenských. Jedenáct firem prezentovalo své výrobky, technologie a odborné vědomosti formou reklamních stolků a bannerů.

Celkem 105 účastníků, kteří přijeli do Nízkých Tater ze všech koutů Česka, Slovenska a Evropy, od Belgie až po Rumunsko, od Švédska až po Srbsko, vytvořilo velmi příjemnou a přátelskou atmosféru, která trvala po celou dobu konference.

Po dlouhém přednáškovém dni, schůzkách a jednáních následoval společenský večer v Tálské baště. Společenský večer začal vystoupením místního folklórního souboru, na které navázalo oficiální zahájení prezidentem asociace – Mgr. Michalem Lesayem. Součástí slavnostního zahájení bylo vyhlášení a ocenění vítěze soutěže o nejlepší stavbu s užitím žárově pozinkované oceli Czech and Slovak Galvanizing Award 2018. Tato soutěž se koná v tříletém intervalu a vítězem letošního 4. ročníku soutěže se stal Komenského most v Jaroměři, jehož autory jsou Ing. Vladimír Janata, CSc., EXCON, a. s., prof. Ing. Arch. Mirko Baum a Ing. Arch. David Baroš, Baum & Baroš Architekti. Za tým autorů ocenění převzal Ing. Vladimír Janata, CSc. Vítěz obdržel finanční částku ve výši 50 tisíc Kč a pozinkovanou cenu, kterou pro vítěze vyrobil umělecký kovář Marián Volentier.

11. 10. 2018 – EXKURZE DO ŽELEZIARNI PODBREZOVÁ

I poslední den konference má svůj tradiční obsah a tou je exkurze. Dříve se navštěvovaly nové nebo zrekonstruované žárové zinkovny, ale v posledních letech jsou to i jiné výrobní závody, jako např. montážní hala automobilky Volkswagen Slovakia v Bratislavě, sklárna a minipivovar v Harrachově, vloni vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně. Letos účastníci konference navštívili hutnické muzeum, ocelárnu a kontinuální linku na galvanické zinkování trubek ve společnosti Železiarne Podbrezová a. s.

Za spokojenost účastníků, zdárný průběh celé akce je potřeba poděkovat generálnímu partnerovi konference, společnosti WIEGEL Sereď žiarové zinkovanie s. r. o. a partnerovi společenského večera, společnosti ZINKPOWER. Neméně je třeba poděkovat všem přednášejícím, kteří svými příspěvky přispěli k vysoké odborné úrovni konference.

V příloze příštího čísla časopisu Konstrukce naleznete výběr několika přednášek letošní konference. Zájemci o zakoupení sborníku přednášek této nebo předchozích konferencí mohou kontaktovat kancelář AČSZ na info@acsz.cz

Již dnes jste zváni na 25. konferenci žárového zinkování, která se bude konat v roce 2019 v České republice!

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Konference se konala v termínu 9. – 11. října 2018 v HOTELU PARTIZÁN**** Tále, Nízké Tatry, Slovensko.24. konference žárového zinkování 2018Exkurze do Železiarni PodbrezováZa tým autorů ocenění převzal Ing. Vladimír Janata, CSc.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (38x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (36x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
BIM DAY 2018 úspěšně za námiBIM DAY 2018 úspěšně za námi (26x)
Výroční konference Odborné rady pro BIM (czBIM) se uskutečnila 11. října 2018 v Národní technické knihovně v Praze. Udál...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice