Diskuze k článku
Chemická kotva funguje v jakémkoliv stavebním materiálu
Analogie s olivovým olejem je špatně
Díky za článek,
Pozn. : Příměr hranolky v olivovém oleji nedává smysl, vzhledem k tomu, že na panenském olivovém se nesmaží, ne kvůli tomu, že by byl moc luxusní, ale proto, že není ke smažení vhodný, rozkládá se při nižších teplotách než oleje rafinované. I olivový může být rafinovaný a ne panenský, ale ten je velmi stejný jako např. slunečnicový.
Chemická kotva
Použil jsem vinyla od Ceysu a drží kovovou hrazdu na zdi....jen ji už asi nikdy nesundam ( dute cihly ) za tři kila hodně muziky :) doporučuju
kotvení
Tak si taky přihraju. Je mimo mísu tvrdit, že topkraft je nejkvalitnější jakou najdeš. Dneska se dá najít všechno včetně certifikátu ETA, kde ve finále zjistíte realitu o každém produktu. Ale to už by Vám měl pomoci odborný prodejce. Firma LINK CZ (www.linkcz.cz) obsluhuje celou ČR stačí se obrátit na obchodní zástupce.
kotvením termoizolací
Díval jsem se, že topkraft má i kotvením termoizolací plochých střech. Máte někdo zkušenost i s tím?
Re: kotvením termoizolací
tak jsem se na ten topkraft hoši díval taky... dala se tam domluvit i nějaká množstevní sleva? stavíme a tak se každá koruna hodí...
no
Chemicka kotva je dobra vec, topkraft ma kvalitni veci i naradi treba beru od nich hodne veci takhle kdyz neco stavime.)
Re: no
my jsme od topkraftu brali zase talířové hmoždinky, mají širokou nabídku... jak zmiňované nářadí, tak kotvení termoizolací... všechno je na jejich webu www.top-kraft.cz
re
Chemickou kotvu jsem si velice oblibil co mi ji kamos ukazal. tak pouzivam jen ty od topkraft
Při rekonstrukci domu se hodí pořád
Já mám s chemickou maltou jen samé dobré zkušenosti. Nejraději používám tuto: http://www.kutil.eu/cs/eshop/spojovaci-material-a-kotevni-technika/kotevni-technika/chemicke-kotveni/chemicka-malta-fis-vt-300-t-fischer.html , a kupuji ji přímo na tomto eshopu, protože ji mají za dobrou cenu a nakoupím tam zrovna všechno, co potřebuju (šroubky, kotvící materiál, nářadí...) . Hodně jsem ji využil třeba při rekonstrukci střechy, na rodinném domě se v podstatě hodí pořád. Hlavně když máte "akční" manželku, která pořád něco vymýšlí :-)
Kočičí houpačka...
Dobrý den, myslíte si, že by takováto chemická kotva udržela na strop připevněnou houpačku pro kočky? Houpačka jsou takové tři polštáře spojené popruhy látky a kočky, které chovám jsou středního vzrůstu, 5-7 kilo...Děkuji, Magda.použití
Tak chemická kotva nemůže samozřejmě udržet vše, ale myslím s že uchycení poliček v bytové jednotce zvládne. Doporučuji kotvu z maister.cz mě posloužila dobře. http://www.maister.cz/Chemie-a-drogerie-1/Chemicke-kotvy/
použití
dobrý den, chci se zeptat, jak to přesněji funguje a dá se to tedy použít i na uchycení poliček do byt.jednotky, kde ve zdi nic nedrží?
Děkuji za odpověď
LT
Úvaha
já si myslím, že je také rozdíl zda někdo potřebuje ukotvit jeřáb nebo připevnit garnýž, která mu klasickými hmoždinkami nedrží. Pak si může vybrat i levnější maltu bez certifikace.
Re: Úvaha
Co neudrž í hmoždinky tak chemická kotva ideál ta od topkraftu je asi nejkvalitnější co najdeš .)
Re: Re: Úvaha
Taky jako firmicka odebirame topkrat material a nemame si na co stezovat. !