KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2005    Základní kámen pro byty TPCA v Kolíně

Základní kámen pro byty TPCA v Kolíně

Publikováno: 25.10.2005, Aktualizováno: 25.12.2008 01:08
Rubrika: 2005

Akciová společnost HOCHTIEF VSB dnešním poklepem základního kamene zahajuje výstavbu 560 bytových jednotek pro zaměstnance společnosti TPCA v Kolíně, v lokalitě zvané U Vodárny.

Jde o významný projekt, související s nově otevřeným provozem výroby osobních automobilů Toyota, Peugeot a Citroën. Automobilka dala pracovní příležitost 3.000 zaměstnanců, kterým město Kolín přislíbilo postavit nové byty. Byty staví HOCHTIEF VSB, divize 8, provoz Praha – východ, pod vedením projektového týmu Ing. Jaroslava Jakubce. Stavba bude dokončena v srpnu roku 2006, tedy během 10 měsíců.
Vzhledem k poměrně krátké době výstavby zvolila HOCHTIEF VSB a GEOSAN GROUP technologie, urychlující průběh stavby. Autoři projektu navrhli stavbu z prefabrikovaných dílů, a tak se práce nezastaví ani během zimních měsíců.
Dokončené byty o velikosti 1+1 až 3+1 budou v 11 pětipodlažních domech s omítkou v pastelových barvách - světle modrá, slonová kost, béžová a cihlově červená. Přibližně pět procent bytů bude mít bezbariérový přístup, ke všem domům povedou přístupové rampy. Samozřejmostí jsou sušárny - kočárkárny a sklepní koje pro každý byt, umístěné v 1. NP.
V okolí bytových domů budou do přirozené zeleně začleněné prostory na hraní pro děti, prostory pro odpočinek a rekreaci nových obyvatel. Zeleň bude postupně doplněna také městskou zelení v ulicích mezi domy. Na žádost města Kolín byla v rámci studie koncepce komunikací doplněna další parkovací stání před bytovými domy a zpevněné plochy chodníků.
Realizace projektu bude probíhat souběžně s výstavbou technické infrastruktury, kterou pro město Kolín zajišťuje akciová společnost GEOSAN GROUP.

Zdroj: tisková zpráva HOCHTIEF VSB

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Allianz Arena pohledem fotografa (28x)
Na několika záběrech je zachycena stavba unikátního fotbalového stadionu, který se buduje na severu Mnichova. Finanční o...
Ústí nad Labem bude mít moderní železniční uzel (27x)
Cesta po železnici mezi Prahou a Děčínem bude pohodlnější a rychlejší, a to díky modernizaci průjezdu železničním uzlem ...
Další velký ocelářský gigant je na světě (22x)
V Číně se zřejmě spojí dvě ocelářské firmy. Dvojka na největším ocelářském trhu nejlidnatější země stavě, Angang, se spo...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice