KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2009    WOOD-TEC je pro firmy vkladem do příštího období

WOOD-TEC je pro firmy vkladem do příštího období

Publikováno: 18.8.2009
Rubrika: 2009

Letošní mezinárodní veletrh strojů, nástrojů, zařízení a materiálů pro dřevozpracující průmysl WOOD-TEC, který se koná 20. – 23. října na brněnském výstavišti, představuje velkou šanci jak pro vystavovatele z tuzemska a ze států EU, tak i pro návštěvníky veletrhu.

I přes nynější celosvětovou krizi se ukazuje velký zájem vystavovatelů o prezentaci a představení svých produktů. Firmy totiž věří, že tento specializovaný veletrh pro ně bude velkým vkladem do budoucnosti a využívají jej jako silného marketingového nástroje. Z ankety mezi vystavovateli vyplývá, že v Brně chtějí být vidět a představit svůj sortiment, jen tak se jim v příštím období podaří úspěšně vyrábět a obchodovat.

Na tomto projektu se také seznámí s novými technologiemi v oblasti zpracování dřeva a naváží další významné kontakty. V současnosti je už přihlášeno celkem 206 firem ze 12 zemí (Belgie, ČR, Čína, Dánsko, Francie, Itálie, Polsko, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, Německo, Tchaj-wan). Svou účast už potvrdila řada významných firem, které patří k lídrům ve svém oboru. Jde mj. o BALJER-ZEMBROD, spol. s r.o., BeA CS, spol. s r.o., Blum, s.r.o., FELDER Group CZ s.r.o., HÄFELE GmbH & Co. KG, Hettich ČR k.s., HOUFEK a.s., ITALCOMMA, spol. s r.o., PANAS, spol. s r.o., ROJEK dřevoobráběcí stroje a.s., Schachermayer, spol. s r.o., TEKMA, spol. s r.o. a další. Největší expozici budou mít vystavovatelé Rojek (600 m2), EPIMEX dřevoobráběcí stroje s.r.o. (450m2), Felder (500 m2) a Houfek (po 400 m2).

WOOD-TEC obsadí nejmodernější pavilony
WOOD-TEC se uskuteční na brněnském výstavišti od 20. do 23. října 2009 a vystavovatelé jsou soustředěni v pavilonu F a poprvé i v novém pavilonu P. Tento významný veletrh v regionu střední a východní Evropy zaštiťuje Evropské sdružení výrobců dřevozpracujících strojů EUMABOIS, který tvoří seskupení třinácti národních asociací, reprezentující 800 evropských výrobců strojů (800), nástrojů a příslušenství. Zajišťuje tak produkci v hodnotě více než pět milionů euro, což je více jak 56 procent celé světové výroby v oboru.

Nomenklatura veletrhu WOOD-TEC bude zahrnovat: Stroje, technické vybavení a služby jednak pro lesní hospodářství a jednak pro primární i další zpracování dřeva, pro povrchovou úpravu a pro montáž a balení dřeva. Dále Dopravní, manipulační a skladovací techniku, Robotiku, Stroje a zařízení pro speciální procesy, Pomocné stroje, Ruční stroje pro zpracování dřeva a plastů, nástroje a příslušenství apod. Nomenklatura také obsahuje obory Úspory energie, Elektronický sběr dat, Materiály, barvy a chemické výrobky, Kování, Čalounické stroje, Nezávislé služby, Výzkumné a zkušební ústavy a Odbornou literaturu.

Trendy, novinky, aktuální témata
Součástí veletrhu WOOD-TEC je už tradičně bohatý doprovodný program a ústředním tématem je „Dřevo – nedílná součást udržitelného rozvoje“. Semináře pro odborníky budou probíhat po celé čtyři dny veletrhu přímo v pavilonu P, jež nabízí prostory 10.000 metrů čtverečních čisté výstavní plochy, má moderní vybavení a dokonalou infrastrukturu včetně parkoviště v bezprostřední blízkosti pavilonu.

Program zahájí stejnojmenný celostátní seminář pod vedením Ústavu lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky, Lesnické a dřevařské fakulty a MZLU. Ta se podílí společně s Veletrhy Brno a.s. na organizaci celého doprovodného programu. Celodenní seminář na téma „Elektronická přejímka kulatiny a bioenergie“ se uskuteční druhý den veletrhu 21. října. Zajímavá bude přednáška na aktuální téma Energetické využití biomasy a dřevařský výzkum – teorie aplikace v praxi.

O současných trendech strojů a nástrojů pro obrábění dřeva a modifikaci a komprimaci dřeva budou přednášet specialisté 22. října. Součástí programu je i úprava povrchu dřevěných materiálů nízkoenergetickým studeným plazmatem a jeho aplikace ve strojírenství a dřevozpracujícím průmyslu. V rámci tohoto bloku se zájemci mohou seznámit s ukázkami prací studentů MZLU v Brně Lesnické a dřevařské fakulty na téma Výzkum v oboru obrábění dřeva, řezných nástrojů a modifikace dřeva.

O spolehlivosti a životnosti dřevostaveb se bude hovořit poslední den 23. října. Na programu jsou i kompozitní materiály na bázi dřeva využívané pro výrobu dřevěných staveb i materiálové modely dřeva. Součástí semináře bude Mapování historických i současných dřevěných staveb. Nebudou chybět ukázky prací studentů MZLU na téma Historické a současné dřevěné konstrukce.

Tradičně proběhne v expozici LDF MZLU (od 21. do 24. října) populárně naučná soutěž Poznejte naše dřevo. Podstatou bude přiblížení domácích dřevin široké veřejnosti všech věkových kategorií. Lidé se při ní dozvědí jak rozeznat jednotlivá dřeva mikroskopicky i makroskopicky. Výhodou je, že si budou moci vzorky osahat a porovnat jejich tvrdost, barvu, lesk, vůni i další vlastnosti. Součástí soutěže je výstava plakátů s obrázky a popisem našich hlavních dřevin. Úkolem soutěžících bude správně určit pět vzorků dřev, ze správných odpovědí budou vylosováni výherci, kteří obdrží hodnotné ceny.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navatyp vstupuje do nového roku s novým jménem a strukturou (19x)
Společnost NAVATYP GROUP a. s., jež je jedním z důležitých hráčů na trhu stavebních prací a developmentu v ČR, bude...
PACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základemPACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základem (19x)
Zavedením MAX Card přispěje společnost PACCAR Parts nejen ke zkvalitnění služeb pro své zákazníky, ale také pomůže s dal...
Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (17x)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...

NEJlépe hodnocené související články

Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (2.5 b.)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...
Miniocelárna Strážske: Metrostav plní závazkyMiniocelárna Strážske: Metrostav plní závazky (2.5 b.)
Zajištění infrastruktury obvykle patří mezi přípravné etapy výstavby. Pro stavební firmy je něco jako rozcvička; nasadí ...
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratořeSpolečnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratoře (2.5 b.)
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze – Horních Počernicích nové rozsáhlé prostory laboratoře, kancel...

NEJdiskutovanější související články

City Center v Ústí nad LabemCity Center v Ústí nad Labem (1x)
Značka PSJ se dostává na stále nová a nová místa nejen po celém světě, ale i v Česku. Od května letošního roku totiž vůb...
Konference Izolace 2009Konference Izolace 2009 (1x)
Koncem ledna letošního roku se v konferenčním centru City Praha na Pankráci konal jubilejní desátý ročník odborné konfer...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice