KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2005    Stavitelé dopravních staveb se opět utkají

Stavitelé dopravních staveb se opět utkají

Publikováno: 16.6.2005, Aktualizováno: 16.2.2010 00:47
Rubrika: 2005

Časopis KONSTRUKCE se stal mediálním partnerem 2. ročníku veřejné celostátní soutěže Dopravní stavba roku 2005. Cílem této akce je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s úrovní dopravních staveb a infrastruktury. Soutěž je vypsána na podporu kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po detail. Je určena pro stavby realizované na území celé České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace realizátorských firem. Do soutěže mohou být přihlášena stavební dopravní díla dokončená a uvedená do provozu v období od 1. 1. 2003 do 31. 12. 2004.
 

Kategorie soutěže
Soutěž DOPRAVNÍ STAVBA ROKU vyhodnotí stavby ve dvou investičních skupinách:
I. s rozpočtem 5 - 10 mil. Kč
II. s rozpočtem nad 10 mil. Kč

a v těchto kategoriích:
a) pozemní komunikace
b) železniční koridory
c) vnitrozemské vodní cesty
d) tunelové stavby


Kritéria hodnocení - porota
Realizace přihlášené do soutěže posuzuje odborná porota jmenovaná na návrh spoluvypisovatelů soutěže, na její návrh vypisovatelé ceny udělí. Jednotlivé stavby budou posuzovány zejména podle těchto kritérií:

- ohleduplnost k životnímu prostředí
- technická náročnost stavby
- provedení stavby z hlediska uživatele
- efektivita stavby (CN, finanční a časové parametry)
Porota provede výběr staveb a jejich posouzení pro nominaci na titul DOPRAVNÍ STAVBA ROKU a doporučí stavby pro udělení zvláštních cen.

Výsledky soutěže - ceny a ocenění
Pro nominaci na ocenění titulem DOPRAVNÍ STAVBA ROKU porota vybere nejvýše 12 staveb. Na titul DOPRAVNÍ STAVBA ROKU, bez rozlišení pořadí, budou porotou vybrány nejvýše 4 stavby z nominovaných.

Vyhlášení a ocenění nejlepších
Nominace na titul DOPRAVNÍ STAVBA ROKU je spojena s právem používat ji jako referenční, reklamní a propagační argument. Nominace budou zveřejněny v předstihu v odborném tisku a na internetových stránkách vypisovatelů, před konečným vyhlášením vítězů soutěže. Vyhlášení výsledků soutěže DOPRAVNÍ STAVBA ROKU se uskuteční v rámci slavnostního večera 16. stavebního veletrhu FOR ARCH v září 2005.

Označení jednotlivých staveb titulem DOPRAVNÍ STAVBA ROKU bude dále odhaleno na stavbě při slavnostním ceremoniálu (se souhlasem uživatele stavby) - za účasti vypisovatelů soutěže, zástupců odborné poroty, investora, projektanta, hlavního dodavatele stavby a uživatele a médií. Výsledky soutěže budou zveřejněny v tisku a oceněným dílům bude věnovaná náležitá publicita v časopise Stavební listy a na internetu vypisovatelů. Všechny přihlášené soutěžní stavby budou zveřejněny na internetu ihned po uzávěrce soutěže. Na internetu bude mimo názvu stavby, investora, projektanta a dodavatele charakteristické foto a stručná charakteristika stavby. Internetový přehled přihlášených staveb bude určen k veřejnému hlasování - anketě veřejnosti. Informace o oceněných stavbách bude v síti internet na adrese vypisovatelů po celý následující rok.

Přihlášení do soutěže
Přihlášku do soutěže může podat každá fyzická nebo právnická osoba, která stavební dílo prováděla nebo se podílela na jeho projekci a realizaci, která zdokumentuje zrealizované dílo níže uvedeným způsobem a uhradí prezentační poplatek.

Obsah dokumentace:
1. Řádně vyplněná přihláška a doklad o zaplacení prezentačního poplatku se stručnou anotací charakteristiky stavby, která ji představí veřejnosti v rozsahu tří rukopisných řádek.

2. Textová část obsahující základní údaje o stavebním tvůrčím týmu a o stavbě.

a) údaje o stavbě:
Přehledná informace o stavebním díle obsahující popis stavby, její funkční určení, konstrukční a stavební řešení, lokalizaci (název, místo, stručnou charakteristiku), dobu výstavby (zahájení, dokončení, předání do užívání), investiční náklady stavby, použité technologie, materiály a výrobky, event. další podstatné údaje o stavbě se zdůrazněním, proč je tato stavba k soutěži přihlašována.

b) údaje o stavebním tvůrčím týmu:
o dodavatelské firmě (zejména): název, IČO, DIČ, sídlo, adresa, statutární zástupce, kontaktní spojení vč. kontaktní osoby, charakteristika činnosti firmy, převládající činnost, počet zaměstnanců, rok vzniku firmy, rozsah přímé dodávky na přihlašované stavbě
o rozhodujících kooperantech: zejména s udáním rozsahu jejich dodávky
o investorovi stavebního díla (zejména): jeho jméno, sídlo, adresu, statutárního zástupce a kontaktní osobu, údaj zda stavba byla zčásti či zcela hrazena z veřejných prostředků
o uživateli stavby, je-li od investora odlišný
o autorech architektonického návrhu a projektu realizovaného díla: (přihlašovatel přebírá odpovědnost za případné nepřesnosti ve vztahu k autorskému právu)

3. Výkresová a fotografická dokumentace

Požadovaná dokumentace stavby musí obsahovat:
a) situaci, rozhodující půdorysy, řezy a případně schéma konstrukčního řešení stavebního detailu, popřípadě další dokumentaci nezbytnou pro správné posouzení stavby (zmenšenou na formát A4), alespoň 6 ks profesionálních fotografií o rozměrech 18 x 24 cm, příp. fotografie stavebních detailů a poskytnout totožnou dokumentaci zpracovanou v elektronické podobě (v rozlišení pro tiskové účely).
b) totožná dokumentace zpracovaná v elektronické podobě (v rozlišení pro tiskové účely), vč. textové zprávy.

Dokumentace všech děl přihlášených do soutěže zůstává majetkem vypisovatelů s právem publicity. Bude uložena v archivu ABF, a.s.

Uzávěrka přihlášek je prodloužena do 30. 6. 2005. Dokumentaci je nutno doručit či zaslat v zapečetěné obálce do sekretariátu soutěže do 30. 6. 2005 do 16 hodin. Obálku označte DOPRAVNÍ STAVBA ROKU. Podmínkou pro zařazení projektu do soutěže je včasné doručení podkladů a úhrada. Soutěž je hlavním doprovodným programem veletrhu FOR ARCH.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Allianz Arena pohledem fotografa (28x)
Na několika záběrech je zachycena stavba unikátního fotbalového stadionu, který se buduje na severu Mnichova. Finanční o...
Ústí nad Labem bude mít moderní železniční uzel (27x)
Cesta po železnici mezi Prahou a Děčínem bude pohodlnější a rychlejší, a to díky modernizaci průjezdu železničním uzlem ...
Další velký ocelářský gigant je na světě (22x)
V Číně se zřejmě spojí dvě ocelářské firmy. Dvojka na největším ocelářském trhu nejlidnatější země stavě, Angang, se spo...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice