KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2007    Soutěž pro studenty: Revit Open

Soutěž pro studenty: Revit Open

Publikováno: 9.7.2007, Aktualizováno: 17.12.2008 23:12
Rubrika: 2007

Autodesk ve spolupráci s Kabinetem modelového projektování FA ČVUT (MOLAB) vyhlašuje anonymní soutěž pro studenty vysokých škol s architektonickým nebo stavebním zaměřením v České a Slovenské republice.

ZADÁNÍ
Vytvořit ideový návrh soběstačného a ekologického objektu pro krátkodobé ubytování. Objekt bude sloužit turistům, kteří chtějí strávit v přírodě co nejvíce času. Svojí funkcí má nahradit “divoké přespávání v lese”, ale nenabízí celkový komfort penziónů, t.j. návštěvníci jej použijí na 1-2 dny. Mohou zde v přiměřeném soukromí přespat a připravit si jednoduché jídlo. Vykonat základní hygienu, nejnutněji se umýt, usušit mokré oblečení. Kapacita 12 osob. Předpokládaná užitková plocha cca 150 m2. Správce jen dochází, v ideovém návrhu se neřeší vandalizmus, ochrana před zloději. Objekt je obecně situován do oblasti rakousko–německo–českého pomezí na turistické stezce, min. 10 km od linkového autobusu a vlaku.
V místě není možné napojení na inženýrské sítě, je nutné použít vlastní ekologický zdroj energie a vody. Soutěžící sami definují vstupní podmínky dané z umístění stavby / umístění a orientace pozemku – není nutné situovat návrh na konkrétní místo, ale podmínky musí odpovídat realitě v oblasti/. Soutěžící si sami zvolí, jaké zdroje ve svém návrhu využijí (zdroj vody – potok, pramen, jezero, srážky.., zdroj energie – voda, slunce, vítr, biomasa, zemní kolektor). 
Stavba by měla zohlednit minimální provozní náklady, minimální provozní zátěž pro životní prostředí a požadovaná životnost je alespoň 15 let. Je nutné zajistit zdroj vody a likvidaci odpadních vod.
Charakterem budovy by měl směřovat k nízkoenergetickému domu. Provoz se uvažuje celoroční. Tepelné ztráty počítejte k teplotě -18°C. Tabulky pro výpočet ztrát budou pro registrované účastníky k dispozici na webu.
Studie 3D modelu bude řešena v softwarech firmy Autodesk, konkrétně Architectural Desktop (nyní AutoCAD Architecture) nebo Revit Building (nyní Revit Architecture); pro vizualizaci doporučujeme využít Autodesk 3D studio MAX (lze i AutoCAD, VIZ, Maya, Revit)

Zúčastnit se mohou studenti bakalářského, magisterského i doktorského studia vysokých škol s architektonickým nebo stavebním zaměřením v České a Slovenské republice, kteří jsou studenty těchto vysokých škol v poslední den odevzdání soutěže 31. 10. 2007. Organizátoři soutěže budou požadovat potvrzení o studiu, v případě nesplnění této podmínky bude projekt vyřazen z hodnocení. Příhlásit se je možné do 23. 9. 2007. Prvních 50 zaregistrovaných studentů do soutěže Revit Open obdrží DVD film Sydney Pollacka: Skici Franka Gehryho. 

CENY
Notebooky v hodnotě 60 a 38 tisíc, digitální fotoaparát, barevná tiskárna.

HODNOCENÍ

  • architektonické hledisko a schopnost objektu plnit požadovaný účel (40%)
  • technické, konstrukční a materiálové řešení, tepelné ztráty (výpočet), energetický systém (grafické schema), zdravotechnika (zdroj vody a likvidace), ekologie provozu (40 %)
  • softwarové řešení (20%)

Porotci určí pořadí návrhů podle své kategorie a zároveň pořadí pro absolutní umístění. Součet pořadí podle daných % určí výsledek prvního kola. V případě rovnosti bodů se přihlédne k počtu bodů sledovaných návrhů jednotlivých porotců pro absolutní umístění (již bez procentního zvýhodnění) a to určí pořadí 2. kola. V případě rovnosti bodů určí pořadí sporných návrhů předseda poroty.

Porota stanoví pořadí návrhů do 30. listopadu 2007. Slavnostní vyhlášení a předání cen do 15. prosince 2007.

POROTA
Předseda poroty : Patrik Minks
Architektonické řešení: Hana Seho, Josef Mádr
Technické řešení: František Kulhánek, Michal Kabrhel
Softwarové řešení: Henri Achten, Vladimír Balda

PŘÍPRAVNÝ VÝBOR SOUTĚŽE
Sekretář soutěže: Dana Matějovská (FA ČVUT)

Přípravný výbor: Patrik Minks (Autodesk), Ivana Vinšová , Petr Irinkov

Odborní poradci: Hana Seho, Josef Mádr (FA ČVUT), František Kulhánek, Michal Kabrhel, (FSv ČVUT)

DOTAZY
Všechny dotazy posílejte na molab: www.fa­.cvut.cz.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Den stavitelství a architektury (14x)
Novou tradici určenou široké veřejnosti i odborníkům ze stavebnictví přinese zcela ojedinělý osvětový projekt. Pod názve...
Soutěž pro studenty: Revit Open (13x)
Autodesk ve spolupráci s Kabinetem modelového projektování FA ČVUT (MOLAB) vyhlašuje anonymní soutěž pro studenty vysoký...
HB Reavis Group expanduje do Česka (13x)
Najväčšia slovenská developerská skupina HB Reavis Group rozširuje aktivity aj do Českej republiky. V nasledujúcich roko...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice