KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    PR    S dobře zvládnutým zabezpečením firem a průmyslových objektů předejdete mnoha škodám

S dobře zvládnutým zabezpečením firem a průmyslových objektů předejdete mnoha škodám

Publikováno: 11.6.2018
Rubrika: PR

Lámete si hlavu nad tím, jak ochránit majetek vaší firmy, zabezpečit sklad, výrobní halu, provozovnu nebo kancelářskou budovu, protože všude slyšíte, že se krade ve velkém, zloději jsou čím dál drzejší a ani sami zaměstnanci kolikrát neodolají, aby si nepřivlastnili něco, co jim nepatří? Děláte správně. Možností, jak mít pod kontrolou nejen samotný majetek, ale také lidi, je nepřeberné množství. 

Zabezpečení venkovních prostor

Drtivá většina firem má kromě provozních a kancelářských budov k dispozici také venkovní prostory a areály, které není v lidských silách monitorovat pouhým sledováním z okna kanceláře nebo ze strážní budky u vchodu. Zejména zabezpečení průmyslových objektů má smysl jak v případě krádeží, tak ve chvíli, kdy je zapotřebí zajistit sledování pohybu osob po areálu z hlediska bezpečnosti.

Pro monitorování rozlehlých prostor se hodí:

  • Kamerové systémy – v případě rozmístění kamer na strategická místa, jako jsou vstupy do areálů, jednotlivé manipulační plochy, místa s koncentrací materiálu nebo strojů, které chcete sledovat, či odlehlé hranice pozemku, získáte přehled o celém komplexu. Moderní kamerové systémy jsou vybaveny mnoha funkcemi a zvládají například počítat osoby, sledovat SPZ, rozpoznávat obličeje, sledovat odložené věci nebo rozpoznávat vandalismus. Záznam můžete sledovat v přímém přenosu a mít tak pod dohledem aktuální dění nebo je ukládán pro pozdější použití, kdy si ho můžete zpětně přehrávat. V případě poplachu dokáží některé systémy dokonce odeslat krátký záznam pořízený těsně před a po poplachu na váš mobilní telefon. Kamery jsou rovněž vhodné pro sledování uvnitř budov, kde splňují stejnou funkci jako venku.
  • Fyzická ostraha – kamery sice vidí hodně, ale pracovník fyzické ostrahy je přeci jen přítomen na místě a při zjištění nepovoleného vniknutí nebo přímo krádeže či vandalismu může rovnou zasáhnout a předejít tak páchání činnosti. Ostraha objektů provádí pravidelné pochůzky po areálu nebo po budově, případně může vyrazit na nepravidelnou kontrolu. Strážní mohou být vybaveni služební zbraní nebo mít s sebou služebního psa. V místech kde je potřeba zachovat jistou diskrétnost, pracují v civilu, mohou mít také služební uniformu nebo oblek.

Monitoring u vstupu do areálů a do budov

Nejen u velkých firem je zapotřebí kontrolovat pohyb osob. Také v kancelářích, hotelech, nemocnicích, sportovních zařízeních, kulturních budovách, výrobních nebo skladovacích halách a dalších budovách je potřeba mít přehled o tom, kdo vstupuje dovnitř a kdo vychází ven.

Kontrolu u vstupu nebo východu zajistí:

  • Recepce – zdatná recepční nebo vrátný s milým úsměvem a jasným rozhodováním zpříjemní nejen den každému zaměstnanci a zákazníkovi, ale navíc může obsluhovat kamerový systém nebo kontrolovat přístupové systémy.
  • Přístupové systémy – samotné nebo v kombinaci s recepcí jsou ideálním způsobem, jak mít dokonalý přehled o všech, kteří vkročili do budovy. Přístupový systém může fungovat na číselný kód, čip, přístupovou kartu, přes aplikaci v mobilu nebo například na otisk prstu. Máte tak jistotu, že do firmy nepronikne nikdo, kdo nemá povolení. Zároveň můžete využít přístupový systém pro kontrolu docházky zaměstnanců.

Zabezpečení uvnitř budov

Jednotlivé kanceláře, sklady s materiálem, zbožím nebo výrobními stroji, pracovní haly, provozovny obchodů a spousta dalších místností, chodeb či jednotlivých vstupních prostor obsahuje hodně majetku, na který mohou mít zloději zálusk. Zejména po zavírací době a při ukončení pracovní doby zůstávají tato místa prázdná a tím víc lákají ke krádežím.

Vnitřní prostory skvěle ohlídají jednotlivé systémy nebo jejich kombinace:

  • Chytré zámky – fungují na podobném principu jako přístupové systémy. Můžete si navolit úrovně vstupů, takže každý zaměstnanec se dostane jen tam, kam má povolený přístup.
  • Detektory pohybu, otevření dveří a tříštění skla – během doby, kdy v budovách nikdo není, zachytí detektory každý nepovolený vstup a spustí alarm. Zároveň vyšlou zprávu pomocí SMS na váš mobilní telefon nebo rovnou na dohledové stanoviště bezpečnostní agentury. Zvuk alarmu je nepříjemný a ve chvíli jeho spuštění ví každý v okolí, že se něco děje.
  • Zamlžovací systémy – v okamžiku, kdy zloděj vstoupí do hlídaného prostoru, spustí se systém, který do místnosti vpustí hustou bílou mlhu. Ta během několika vteřin prostor zaplní, takže není vidět na krok.
  • Požární ochrana – u správného zabezpečení by neměly chybět ani požární zabezpečovací systémy, které varují před vznikem požáru, únikem vody nebo CO².

Výhodou elektronických zabezpečovacích systémů a požárních systémů je možnost napojit je na dohledové stanoviště bezpečnostní agentury, která hlídá a monitoruje záznamy 24 hodin denně.

Vzdálený dohled neboli pult centrální ochrany

Bezpečnostní agentury dnes zajišťují nejen svoje služby přímo ve firmách prostřednictvím fyzické ostrahy, recepčních, vrátných nebo pracovníků úklidu. Výhodnou službou jsou také pulty centrální ochrany (PCO).

Jak funguje PCO:

Pracovníci bezpečnostní agentury provádějí nonstop kontrolu a v případě poplachu jsou schopni rychle a správně vyhodnotit situaci a vyslat na místo zásahovou jednotku. Ta zkontroluje, zda je příčinou spuštění alarmu vniknutí cizí osoby a případného pachatele zadrží do příjezdu Policie ČR.

Kompletní zabezpečení ušité na míru vaší firmě

Nejlepším způsobem, jak ochránit majetek firmy je kombinace elektronických systémů a fyzické ostrahy. Samozřejmě se bude lišit zabezpečení rozsáhlého průmyslového objektu s velikými halami a venkovními prostorami a zabezpečení malé prodejny v centru města. Služby bezpečnostních agentur dnes vycházejí vstříc svým klientům a nabízejí řešení zabezpečení podle individuálních potřeb klienta.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
S dobře zvládnutým zabezpečením firem a průmyslových objektů předejdete mnoha škodámS dobře zvládnutým zabezpečením firem a průmyslových objektů předejdete mnoha škodámS dobře zvládnutým zabezpečením firem a průmyslových objektů předejdete mnoha škodámS dobře zvládnutým zabezpečením firem a průmyslových objektů předejdete mnoha škodámS dobře zvládnutým zabezpečením firem a průmyslových objektů předejdete mnoha škodám

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Ocelové průvlakové kotvy – znáte je opravdu tak dobře?Ocelové průvlakové kotvy – znáte je opravdu tak dobře? (85x)
Průvlakové kotvy jsou jedním z nejoblíbenějších typů ocelových kotev. S takovou oblíbeností jde nevyhnutelně ruku v ruce...
Jak efektivně zabezpečit výkopy při zemních pracích?Jak efektivně zabezpečit výkopy při zemních pracích? (70x)
Během zemních prací na výkopech a startovacích šachtách pro protlaky, tuneláže, kanalizace nebo plynové a vodovodní potr...
Použití kamene pro obklad fasádyPoužití kamene pro obklad fasády (62x)
Fasáda je základní estetickou dominantou každé stavby. Způsobů, jak ji lze dekorovat je mnoho. Od klasických omítkovin p...

NEJlépe hodnocené související články

Použití kamene pro obklad fasádyPoužití kamene pro obklad fasády (5 b.)
Fasáda je základní estetickou dominantou každé stavby. Způsobů, jak ji lze dekorovat je mnoho. Od klasických omítkovin p...
REDSTEEL: ideální řešení z oceli jak ve stavebnictví, tak i v designu a uměníREDSTEEL: ideální řešení z oceli jak ve stavebnictví, tak i v designu a umění (5 b.)
Společnost UnionOcel, s.r.o. v minulém roce představila velmi vydařenou realizaci z oceli odolávající atmosférické koroz...
Montovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v ZaječíMontovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v Zaječí (5 b.)
Ve známém vinařském areálu Vinařství U Kapličky na Jižní Moravě, kde se natáčel filmový snímek Bobule vyrostla nová mode...

NEJdiskutovanější související články

Jaká plastová okna vybrat?Jaká plastová okna vybrat? (185x)
Plastová okna jsou velmi praktická na údržbu, mají velmi dobré tepelně izolační vlastnosti a stejně tak jako udrží teplo...
Chemická kotva funguje v jakémkoliv stavebním materiáluChemická kotva funguje v jakémkoliv stavebním materiálu (15x)
Připevnění umyvadla, zábradlí nebo ocelové konstrukce chemickou maltou je dnes tak snadné jako aplikace silikonového tme...
Potřebuji nová garážová vrata, ale co mám vlastně chtít?Potřebuji nová garážová vrata, ale co mám vlastně chtít? (8x)
Co by byla garáž bez garážových vrat? Existuje vůbec taková? S téměř stoprocentní pravděpodobností ne. Je proto důležité...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice