KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2010    „RUUKKI CZ s. r. o. má v několika příštích letech ambice zařadit se mezi největší stavební firmy, které se pohybují na trhu dodávek ocelových konstrukcí a opláštění,“ rozhovor s Ing. Janem Samcem, Ph.D.

„RUUKKI CZ s. r. o. má v několika příštích letech ambice zařadit se mezi největší stavební firmy, které se pohybují na trhu dodávek ocelových konstrukcí a opláštění,“ rozhovor s Ing. Janem Samcem, Ph.D.

Publikováno: 23.9.2010
Rubrika: 2010

tvrdí Ing. Jan Samec, Ph.D., z divize RUUKKI Construction společnosti RUUKKI CZ s. r. o.

Společnost RUUKKI slaví v letošním roce 50 let své existence. Od roku 1996 se s touto značkou mohou setkávat prostřednictvím RUUKKI CZ s. r. o. i čeští zákazníci. Jak vypadá portfolium RUUKKI CZ s. r. o. po čtrnácti letech existence na českém trhu?
Společnost RUUKKI CZ s. r. o. ušla během posledních 14 let svého působení na českém trhu velký kus cesty. V ČR jsou aktivní dvě divize RUUKKI Metals a RUUKKI Construction, na Slovensku pak ještě třetí divize RUUKKI Engineering. Divize RUUKKI Construction se dělí na prodej střešních systémů (segment Roofing), který tvoří i nadále nezanedbatelnou část aktivit naší společnosti, dále pak na prodej nosných TR plechů, opláštění a fasádních systémů (segment Components) a v neposlední řadě je to segment prodeje projektů (segment Projects), tj. dodávek a montáže ocelových konstrukcí, opláštění, fasádních a střešních systémů. Na rozvoji aktivit v rámci projektů klademe velký důraz, protože ve střednědobém i dlouhodobém výhledu vidíme na trhu v ČR potenciál k dalšímu růstu. V rámci segmentu projektů se snažíme využívat silného zázemí naší mateřské firmy, které je pro zákazníka garancí kvality, silného mezinárodního zázemí a dlouhodobého partnerství. O tom koneckonců svědčí skutečnost, že se RUUKKI úspěšně pohybuje na evropském trhu už více jak půl století.

RUUKKI CZ s. r. o. je mezi zákazníky známá především jako dodavatel opláštění a nosných prvků pro průmyslové a komerční budovy (RUUKKI Construction pozn.) a dále jako dodavatel hutních materiálů, speciálních ocelí a komponentů z nich (RUUKKI Metals pozn.). S jakými konkrétními projekty si může zákazník tyto dvě divize ztotožnit?
Jak je už uvedeno výše, RUUKKI Construction se vedle rezidenční výstavby zaměřuje na oblast průmyslových staveb (halové systémy), komerčních a administrativních budov, kde patříme mezi významné dodavatele fasádních systémů. RUUKKI Metals pak zajišťuje prodej hutního materiálu z našich hutí.

Jak vypadá projekční činnost RUUKKI CZ s. r. o.? S jakým software pracujete a co všechno jste schopni v této oblasti nabídnout?
RUUKKI CZ s .r. o. klade velký důraz na to, abychom pro naše zákazníky byli vždy schopni nabídnout to nejlepší možné řešení. Proto je nezbytně nutné mít možnost se opřít o silné zázemí vlastního technického oddělení. V rámci technické podpory zajišťujeme projekční činnost od úvodních studií, přes jednotlivé fáze od DUR k realizační dokumentaci stavby. Samozřejmostí je zpracování kladečských výkresů a dílenské a montážní dokumentace ocelových konstrukcí. V rámci řešení jednotlivých projekčních prací využíváme systém SCIA pro statiku, pro výkresovou část pak AutoCAD a TEKLA XSTEEL pro 3D modelování ocelových konstrukcí. Dále pak vyvíjíme rámci RUUKKI vlastní jednoúčelové softwarové pomůcky, které nám výrazně usnadňují práci a umožní dodržet krátké dodací termíny. Jedná se především o software pro optimalizaci nosných TR plechů, posouzení sendvičových panelů nebo tenkostěnných vaznic. Tyto softwarové pomůcky nabízíme jako podporu i pro architektonické a projekční kanceláře v ČR. Před pár týdny jsme spustili webový portál RUUKKI Software Toolbox, kde jsou jednotlivé programy ke stažení.

Vraťme se ke standardním jednopodlažním halám RUUKKI. Ty tvoří dlouholetou páteř firmy v oboru průmyslového stavebnictví. Co tyto haly nabízejí a proč by měl potenciální zájemce zvolit právě je?
Jednopodlažní halové systémy patří z hlediska objemu k významným oblastem našeho produktového portfolia. Vedle technických komplexnějších řešení šitých na míru nabízíme i standardizované haly. Tyto haly navrhujeme ve vlastním softwaru Ruukki hall designer (RHD), který v krátkém čase navrhne optimální řešení pro požadovaný rozpon haly. Součástí výkresové dokumentace je i cenová nabídka, kterou RHD automaticky generuje. Zákazník tak má představu o výši nákladů na halu fakticky on-line.

Společnost RUUKKI patří ve Skandinávii mezi přední dodavatele ocelových konstrukcí a opláštění pro energetiku. Plánujete rozšířit Vaše aktivity v rámci České republiky i v tomto segmentu trhu?
V rámci strategie RUUKKI CZ má oblast energetiky zásadní prioritu. Ve spolupráci s našimi nejzkušenějšími kolegy z Finska jsme schopni zajistit zakázky velkého rozsahu, jak z hlediska objemu prací, tak požadavků na projektový management. V rámci tohoto segmentu trhu už máme v ČR několik menších realizací. Rádi bychom ale prokázali naši sílu na velkých projektech, které se pro roky 2011 a 2012 připravují.

Projekty na míru vyžadují docela sofistikovanou technickou podporu. Jak je tato problematika ošetřena v RUUKKI CZ s. r. o.?
Je zřejmé, že komplexnost projektů, které realizujeme, vyžadují schopnost pružně a efektivně reagovat na potřeby našich zákazníků, kteří z velké většiny nemají se stavařinou nic společného a často si ani nejsou vědomi všech souvislostí při realizaci stavebního díla. My jim proto musíme zajistit takovou podporu, aby celý proces výstavby proběhl bez komplikací a k zákazníkově plné spokojenosti. Proto se neobejdeme bez technického zázemí nejenom v rámci projektantů v ČR, ale musíme úzce spolupracovat i s kolegy z naší mateřské společnosti, se kterými si vzájemně vyměňujeme zkušenosti. V rámci RUUKKI máme i R&D tým, který na základě nových trendů a zpětné vazby z realizovaných projektů připravuje nové produkty a technická řešení, která musí zajistit základní potřeby našich zákazníků, a to rozumnou cenu, kvalitu a rychlost výstavby.

Prognózy odborníků v souvislosti s vývojem stavebního trhu nejsou zrovna příznivé. Jak vidíte budoucnost RUUKKI CZ s. r. o. v následujících letech?
RUUKKI CZ s. r. o. má v několika příštích letech ambice zařadit se mezi největší stavební firmy, které se pohybují na trhu dodávek ocelových konstrukcí a opláštění. Zázemí mateřské firmy a profesionalita našich zaměstnanců jsou nezbytným předpokladem, abychom tohoto cíle dosáhli. V době, kdy české stavebnictví čelí velkým problémům, sázíme na seriózní a férový přístup k našim zákazníkům. To je podle nás klíč k dlouhodobému růstu firmy.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Ing. Jan Samec, Ph.D.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Nový zimní stadion v ChomutověNový zimní stadion v Chomutově (32x)
V roce 2013 bude v Chomutově v blízkosti Zooparku k dispozici kompletní a moderní sportovní a kulturní společenský areál...
Volvo začalo stavět nové Truck Centrum v HavířověVolvo začalo stavět nové Truck Centrum v Havířově (28x)
Společnost Volvo Truck Czech s.r.o. zahájila výstavbu nového Volvo Truck Centra v Havířově. A to v době, kdy se příliš m...
„Od počátku své existence se PSJ, a. s., prosazuje na zahraničních trzích,“„Od počátku své existence se PSJ, a. s., prosazuje na zahraničních trzích,“ (26x)
tvrdí generální ředitel a předseda představenstva PSJ, a. s., Ing. František Vaculík....

NEJlépe hodnocené související články

Trimo představí Qbiss One a ArtMe na veletrhu BAU 2011 (5 b.)
Od 17. do 22. ledna 2011 bude Mnichov hostit veletrh architektury, stavebníchmateriálů a systémů BAU 2011. Trimo na vele...
„Všechny výtahy musí splňovat platné předpisy a normy v dané zemi“„Všechny výtahy musí splňovat platné předpisy a normy v dané zemi“ (5 b.)
vysvětluje ředitel společnosti STROS – Sedlčanské strojírny a. s. Ing. Ladislav Filip....
Skanska se zaměří na zelené administrativní projekty ve Střední Evropě - prodává logistický pozemek (5 b.)
Společnost Skanska se rozhodla soustředit v České republice ještě výrazněji na development ekologicky šetrných administr...

NEJdiskutovanější související články

Volvo začalo stavět nové Truck Centrum v HavířověVolvo začalo stavět nové Truck Centrum v Havířově (16x)
Společnost Volvo Truck Czech s.r.o. zahájila výstavbu nového Volvo Truck Centra v Havířově. A to v době, kdy se příliš m...
Cemix získal titul Nejlepší výrobce stavebnin roku (3x)
Společnost LB Cemix, s.r.o. si připsala cenný úspěch. V soutěži Nejlepší výrobce stavebnin roku získala titul Nejlepšího...
Ceny stavebních prací klesnou až o 25% (3x)
Ceny stavebních prací klesnou v roce 2010 až o 25% a ceny stavebních hmot klesají nejčastěji mezi 5 až 15%. Pokud jste v...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice