KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2007    Porota vybírá Stavbu roku Moravskoslezského kraje

Porota vybírá Stavbu roku Moravskoslezského kraje

Publikováno: 11.6.2007, Aktualizováno: 17.12.2008 23:15
Rubrika: 2007

Jedenáctičlenná odborná porota v těchto dnech vybírá historicky první stavby, které získají titul Stavba roku Moravskoslezského kraje. Odborníci hodnotí 24 loni a předloni dokončených a zkolaudovaných objektů. Nejlepší objekty soutěže vybere porota do poloviny června, přičemž prestižní tituly budou uděleny 19. června na galavečeru v ostravském Divadle Antonína Dvořáka.

„V těchto dnech objíždíme jednotlivé objekty a důkladně je posuzujeme. Roli hraje nejen to, jak je stavba vymyšlena a postavena, ale také jak slouží. Proto se například ptáme lidí, kteří stavby využívají,“ popsal postup poroty její předseda Milan Balabán. V porotě jsou zástupci Krajské stavební společnosti při Svazu podnikatelů ve stavebnictví, České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, České komory architektů a představitelů kraje.
Soutěž má seznámit laickou i odbornou veřejnost se současnou úrovní stavitelství a architektury v regionu. 'Mezi stavbami jsou také zajímavé rekonstrukce, průmyslové objekty, obytné budovy nebo také dopravní stavby. Jsem velmi rád, že soutěž našla odezvu nejen mezi stavebními firmami, ale také investory, a to z celého Moravskoslezského kraje,' říká předseda krajské rady Svazu podnikatelů ve stavebnictví v Moravskoslezském kraji Pavel Ševčík s tím, že ocenění stavba roku je prestižní záležitostí jak pro investory a zhotovitele, tak i pro projektanty či architekty.
Prestižní titul Stavba roku Moravskoslezského kraje a s ním i diplom a reklamní tabulku mohou získat stavby, které jsou rozděleny do pěti kategorií - stavby občanské vybavenosti, bytové stavby, rodinné domy, průmyslové stavby a dopravní, inženýrské a vodohospodářské stavby. Porota u přihlášených staveb posuzuje celkový architektonický výraz a zakomponování stavby do okolního prostředí, kvalitu a jakost stavebních prací, vhodnost použití stavebních materiálů a výrobků, koncepční řešení stavby nebo originalitu a energetickou úspornost a vliv na životní prostředí. Záleží také na celkovém stavebně architektonickém výrazu díla, na kvalitě a jakosti stavebních prací nebo společenském poslání díla.
Soutěž o nejlepší „Stavbu roku Moravskoslezského kraje“, která se koná pod záštitou hejtmana Evžena Tošenovského, byla premiérově odstartována počátkem loňského října. Kromě Moravskoslezského kraje se na samotné organizaci soutěže podílejí také Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků a Česká komora architektů. Soutěž si také klade za cíl zviditelnit projekční, dodavatelské a investorské subjekty, mající sídlo v Moravskoslezském kraji a své záměry v kraji realizují. Veškeré podrobnosti o soutěži jsou k dispozici na internetových stránkách www.stavbamsk.cz . Zde jsou také uvedeny možnosti hlasování pro širokou veřejnost, ať už přes internet nebo pomocí hlasovacích lístků.
Kontakt: Martina Smýkalová, Tel.: +420 596 244 245, fax: +420 596 246 028, gsm: +420 737 245 812, e-mail: MartinaSmykalova@pularyart.cz.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Den stavitelství a architektury (14x)
Novou tradici určenou široké veřejnosti i odborníkům ze stavebnictví přinese zcela ojedinělý osvětový projekt. Pod názve...
Soutěž pro studenty: Revit Open (13x)
Autodesk ve spolupráci s Kabinetem modelového projektování FA ČVUT (MOLAB) vyhlašuje anonymní soutěž pro studenty vysoký...
HB Reavis Group expanduje do Česka (13x)
Najväčšia slovenská developerská skupina HB Reavis Group rozširuje aktivity aj do Českej republiky. V nasledujúcich roko...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice