KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2005    Ostravské Hutní montáže mají nový název, strukturu i sídlo

Ostravské Hutní montáže mají nový název, strukturu i sídlo

Publikováno: 1.11.2005, Aktualizováno: 25.12.2008 12:00
Rubrika: 2005

O zkrácení názvu a přesídlení rozhodl v těchto dnech majitel společnosti Hutní montáže Ostrava. Podnik, který od letošního března vlastní firma Rex Invest, nese od začátku listopadu název Hutní montáže. Současně se změnou názvu akcionáři přenesli sídlo společnosti do Ostravy-Vítkovic, přesněji do areálu strojírenského holdingu Vítkovice, s nímž také hodlají v budoucnu úzce spolupracovat na významných projektech v tuzemsku i zahraničí.

„Rádi bychom okolí dali jasně najevo, že Hutní montáže už nemají neřešené závazky, prošly zásadní restrukturalizací a že se stabilizují,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Miroslav Přecechtěl. Společnost podle něj sáhla také k radikální proměně organizační struktury. Místo dosavadních podnikatelských jednotek je nyní firma rozčleněna na úsek obchodu a realizace. Obchodní skupiny se specializují na montáže ocelových konstrukcí, mostů a technologických zařízení. Podporu jim vytváří středisko montážní mechanizace. Každá ze skupin má své přímé vedení v čele s ředitelem. Ředitelé jsou odpovědní za ziskový chod svých skupin a „skládají účty“ čtyřčlennému vrcholovému managementu.

Hutní montáže se tradičně soustředí na inženýrskou činnost a špičkové montážní práce. Pracovaly například na (mezinárodním fórem oceněné) ocelové střešní konstrukci Sazka Arény v Praze, na montáži střechy víceúčelové Městské haly v Liberci a podílely se rovněž na dodávkách ocelových konstrukcí k výstavbě sportovišť pro letní olympijské hry v Řecku. V německém Hannoveru, v jednom z měst fotbalového mistrovství světa 2006, loni realizovaly technicky náročnou rekonstrukci stadionu a unikátní zavěšení jeho střechy na lanech.

V oblasti montáží ocelových a spřažených mostů má společnost Hutní montáže v referencích například dokončení dálničního mostu spojujícího Švédsko s Norskem a úspěšné použití technologie montáže zaplavením, kterou použila u mostu v Bratislavě. Firma se podílí na vybudování mostů v Německu a také doma na Ostravsku, kde pracuje na zakázkách v rámci výstavby dálnice D 47.

V letošním roce se podniku podařilo mimo jiné získat zajímavý kontrakt na montáž tří regeneračních kotlů pro Alstom Power v Göteborgu a objemově významný kontrakt pro finskou firmu Andritz OY, který se realizuje rovněž ve Švédsku. Hutní montáže se podílejí i na uskutečnění investic pro Severočeské doly.

„Přemístění Hutních montáží do areálu Vítkovic je krokem k tomu, abychom si otevřeli další významné obchodní příležitosti také ve spolupráci s tímto strojírenským holdingem,“ uvedl Přecechtěl. Obě firmy by se, jak vysvětlil, mohly například účastnit soutěží na komplexní dodávky strojírenských celků a ocelových konstrukcí a podporovat vzájemně své pozice na trhu. Strategická spolupráce přichází v úvahu u významných projektů v segmentu energetiky, dopravních staveb, těžební techniky a dalších.


 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Allianz Arena pohledem fotografa (28x)
Na několika záběrech je zachycena stavba unikátního fotbalového stadionu, který se buduje na severu Mnichova. Finanční o...
Ústí nad Labem bude mít moderní železniční uzel (27x)
Cesta po železnici mezi Prahou a Děčínem bude pohodlnější a rychlejší, a to díky modernizaci průjezdu železničním uzlem ...
Další velký ocelářský gigant je na světě (22x)
V Číně se zřejmě spojí dvě ocelářské firmy. Dvojka na největším ocelářském trhu nejlidnatější země stavě, Angang, se spo...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice