KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2011    Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011

Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011

Publikováno: 18.4.2011
Rubrika: 2011

Komplex Stavebních veletrhů Brno 2011 a Mezinárodního veletrhu interiéru a bydlení MOBITEX se uskutečnil na brněnském výstavišti v tradičním jarním termínu, od 12. do 16. dubna. V letošním roce byl nově doplněn o prezentaci investičních a inovačních příležitostí, a komunální technologie a služby - Mezinárodní veletrhy URBIS INVEST a TECHNOLOGIE.

Zvýrazněnými tématy letošního ročníku Stavebních veletrhů Brno byla celosvětově atraktivní témata energeticky úsporného stavění, úspor energií, alternativních zdrojů energií a vytápění. Všechna témata byla rozvíjena pod společným souhrnným názvem Green Building. Energeticky úsporná řešení byla prezentována jak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, tak i v odborném doprovodném programu, který připravily již tradičně odborné asociacemi a partneři veletrhu.

Novinky a trendy vystavovatelů Stavebních veletrhů Brno
Stavební veletrhy Brno byly opět místem, kde se uváděly na trh novinky a technologická zlepšení. Návštěvníci tak získali jedinečný komplexní přehled nejen o jednotlivých výrobcích. Po dvou letech, kdy se stavební stroje prezentovaly na veletrzích v Paříži a Mnichově, se představily stavební stroje na volných plochách P a Z. Letošní novinkou bylo umístění stavebních strojů hned za hlavní vstupní branou do areálu brněnského výstaviště, tedy volných plochách v okolí pavilonu A.

Odborné konference a semináře doprovodného programu
Tradiční součástí Stavebních veletrhů Brno byl odborný doprovodný program, kde se všichni zájemci mohli dozvědět aktuální informace ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Za všechny můžeme jmenovat například seminář Systémy TZB pro budovy s téměř nulovou spotřebou energie, konferenci Energie v budovách a komplexech v budov, Bezbariérové užívání staveb z pohledu právních předpisů a technických norem. O nejnovějších poznatcích souvisejících s mosty se hovořilo na tradičním mezinárodním symposiu MOSTY 2011. Již tradiční praktické ukázky protipovodňových opatření probíhaly v bazénu před pavilonem Z.

Kontakt-Kontrakt
Už 8. ročník salonu obchodních příležitostí malých a středních firem Kontakt-Kontrakt se uskutečnil v expozici Regionální hospodářské komory Brno v pavilonu A1. Na dvoudenní akci se zaregistrovalo 90 firem ze 13 zemí a organizátoři pro ně připravili celkem 562 jednání. Tato iniciativa podpořila především malé a střední podniky i výzkumné instituce při hledání obchodních partnerů, zákazníků a dodavatelů, a při transferu technologií.

Dopravní infrastruktura v době krize – je řešením PPP
Letošní rok je pro stavbaře tím nejhorším, pokud jím nebude ten příští. Východiskem z této situace by mohly být PPP projekty. Firmy, které postihla krize, se snaží uplatnit na trhu v zahraničí, což není snadné, většina společností omezuje kapacity, dokonce konzervuje stroje. Vyplynulo to z odborné konference Dopravní infrastruktura a krize, která se uskutečnila v rámci Stavebních veletrhů. Fakt je, že PPP projekty se v České republice ještě nerozjely, existují pouze dva.

Sympozium Mosty 2011
Evropské peníze pomohou vyřešit výstavbu či rekonstrukci 700 mostních objektů v ČR. V současné době, kdy celosvětově doznívají dopady hospodářské krize, pomáhají České republice při řešení dopravních staveb prostředky z evropských fondů. Z ekonomického hlediska je Operační program Doprava (OPD) největším programem v období 2007-2013 s celkovou schválenou alokací 5,774 miliard eur. Vyplynulo to z 16. mezinárodního sympozia Mosty 2011, které se koná při stavebních veletrzích v hotelu Voroněž v Brně.

Poradenská centra
I v letošním roce fungovala na výstavišti nezávislá odborná poradenská centra. Jedním z nich bylo i poradenské centrum Centra pasivního domu, kde všichni návštěvníci po celou dobu konání veletrhu měli možnost získat odborné odpovědi na své otázky, které se týkaly všech oborů tzv. Green Buildingu. Novinky ze světa stavebních materiálů, nové legislativy a jejich dopadů na vydání stavebního povolení nebo provoz budovy, získali ve Stavebním centru Stavebních veletrhů Brno – na stánku České komory autorizovaných inženýrů a techniků a Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR.

Zlaté medaile IBF a SHK
V rámci doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno 2011 byly slavnostně vyhlášeny v novém pavilonu P vítězné exponáty, které obdržely Zlaté medaile IBF 2011 a Zlaté medaile SHK. Soutěž byla určena pro exponáty, které byly vystaveny na mezinárodních stavebních veletrzích. Hodnotitelskou komisi tvořili přední odborníci z dané oblasti.

Soutěž Stavba Jihomoravského kraje 2010
Na Stavebních veletrzích byly vyhlášeny výsledky soutěže Stavba Jihomoravského kraje 2010. Posláním této soutěže je prezentace a propagace kvalitních výstupových projektů v Jihomoravském kraji a přiblížení nejlepších stavebních děl a jejich tvůrců širší laické i odborné veřejnosti. Současně si soutěž klade za cíl propagovat projekční dodavatelské a investorské subjekty mající sídlo v Jihomoravském kraji, které realizují zajímavé stavby na území kraje.

O veletrhu řekli:

Pavel Křeček, předseda ČKAIT:
Brněnský stavební veletrh je již tradičně největší přehlídkou materiálů, výrobků, technologií a služeb pro stavební obory v České republice. Inspiraci a informace tu jistě najdou stavebníci, projektanti i zhotovitelé staveb, vlastníci a uživatelé staveb, představitelé obcí, zástupci veřejné správy.

Richard Sedláček, obchodně technický poradce, Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k.s.:
Lias Vintířov má svoji expozici na svém obvyklém místě v pavilonu A2. Na letošním veletrhu jsme měli několik přínosných schůzek, pozvali jsem si samozřejmě obchodní partnery. Vždy je dobré potkat se s nimi osobně. Veletrh jako takový se nám velmi líbil, návštěvnost byla letos určitě lepší než loni.

Josef Humpolík, ředitel regionu východ, Wienerberger cihlářský průmysl, a.s.:
Firma zhodnotí účast na veletrhu společně s dalšími aktivitami firmy až v dalším období, asi tak za dva měsíce.

Marie Borisová, technicko-obchodní poradce, HELUZ cihlářský průmysl v.os.:
Na veletrhu jsme už po jedenácté. Neúčastnit se veletrhu v Brně pro nás není možné, nedovedeme si top představit. Zákazníci nás totiž každý rok v pavilonu A2 hledají. Naše firma totiž každý rok přichází na veletrh s novinkami, už několikrát obdržely naše výrobky prestižní Zlatou medaili. Byli jsme velice spokojeni, v naší expozici bylo pořád plno. Získali jsme nové kontakty na koncové zákazníky i na firmy.

Jan Horák, Vailland Group Czech s.r.o.:
Letošní návštěvnost byla vyšší než na loňském ročníku. Ekonomické výsledky z účasti na veletrhu se promítají do našeho celkového ročního hodnocení, v současnosti se nedá říci, jak jsme byli úspěšní. Naše expozice byla spíše určena koncovým návštěvníkům.

Leoš Nykl, obchodní zástupce KORADO, a.s.:
Dá se říci, že od středy byla dobrá návštěvnost, největší pak samozřejmě v sobotu, kdy chodili koncoví zákazníci. Úroveň expozic byla dobrá, i když přijelo méně firem z naší branže. Naše firma byla s účastí na veletrhu spokojena.

Marian Grzegorz, projektový manažer, ROMOTOP spol. s r.o.:
Návštěvnost byla stejná jako v loňském ročníku. V Brně jako vždy byly v pohodě jednání s našimi partnery. Z našeho hlediska jsme byli spokojeni, neboť naši expozici navštěvovali zákazníci, kteří věděli co chtějí a měli konkrétní požadavky.

Michal Pavlíček, oblastní manažer pro Českou a Slovenskou republiku, AVIA ASHOK LEYLAND:
Na veletrhu jsme získali nové kontakty, samozřejmě jsme vedli předjednaná obchodní jednání, veletrh byl pro nás zajímavý.

Kateřina Pokorná, komunikační koordinátor, Atlas Corpo s.r.o.:
Na veletrhu jsme byli velmi spokojeni, neboť k nám dorazili všichni koncoví zákazníci, které jsme na tuto prestižní akci pozvali. Přišla i řada nových, účast i přes nevoli počasí byla vynikající. Jsme spokojeni.

Pavel Kučera, Inženýr pro Českou republiku a Slovensko, Ammann Asphalt:
S veletrhem jsme byli spokojeni, i když by nám lépe vyhovoval z hlediska naší firmy podzimní termín. Pozvali jsme si firmy i koncové zákazníky, všichni se dostavili, akce se vydařila.

Jan Kadubec, vedoucí marketingu, LIEBHERR – STAVEBNÍ STROJE CZ s.r.o.:
Letošní ročník byl pro nás úspěšný, pozvaní zákazníci se dostavili a jednání v naší pěkné expozici byla příjemná. Úspěšnost veletrhu budeme teprve vyhodnocovat, ale přesto můžeme říci, že jsme byli spokojeni.

Bohuslav Bartůněk, technický poradce, LOMAX:
Překvapila mě návštěvnost mě návštěvnost tohoto veletrhu, byly zde zastoupeny silně některé regiony, například Pardubicko, přijeli i lidé z Plzně i Domažlic. Firma byla se svou účastí spokojena. Zázemí v pavilonu P bylo vynikající.

Michal Kuběna, obchodní manažer, TRIDO, s.r.o.:
S veletrhem jsme byli spokojeni, uzavřeli jsme nové kontrakty a řadu obchodů s koncovými zákazníky. Samozřejmě jsme si do Brna pozvali k jednání obchodní partnery.

Petra Holubcová, marketing, VELUX:
Na veletrhu probíhaly obchodní schůzky, dostavili se i koncoví zákazníci. Z hlediska firmy šlo o dobrou akci, získali jsme konkrétní objednávky.

Kateřina Kadlecová, marketingový manažer, USSPA, s.r.o.:
Po sobotní návštěvnosti, téměř smršti, jsme velmi spokojeni. Uzavřeli jsme řadu obchodů a přišlo hodně lidí. Byli jsme velmi spokojeni, lidé nás navštěvují každý rok opakovaně.

Jaroslav Trávníček, zástupce obchodního ředitele, TEIKO spol. s r.o.:
Na veletrhu se nám tradičně velmi líbí, naše firma je spokojená se svou účastí na všech ročnících. Expozici navštívila řada nových potenciálních zákazníků.




 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011Ohlédnutí za Stavebními veletrhy Brno 2011

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Průmyslové zóny v ČR jsou dobrou příležitostí pro investory (28x)
Česká republika je díky své poloze přirozenou křižovatkou mezi západní a východní částí Evropy a balkánskými zeměmi. To ...
Dny svařovací techniky – potřicáté a v novémDny svařovací techniky – potřicáté a v novém (26x)
Vamberský ESAB není třeba příliš představovat. Firma s dlouholetou tradicí stojí na pevných základech, neustále inovuje ...
Stavebnictví čeká tvrdý rok transformaceStavebnictví čeká tvrdý rok transformace (24x)
Ředitelé stavebních společností se na posledním Setkání lídrů českého stavebnictví 2011, konaném 18. ledna v Praze, shod...

NEJlépe hodnocené související články

Společnost Materiálový a metalurgický výzkum vyvinula unikátní zařízení na zkoušení malých vzorků SPUTT 500 (5 b.)
Materiálový a metalurgický výzkum, dceřiná společnost Třineckých železáren, vyvinula nové, kompaktní zařízení na zkoušen...
Touax vybudoval nejekologičtější lakovnu v Olomouckém krajiTouax vybudoval nejekologičtější lakovnu v Olomouckém kraji (5 b.)
Společnost Touax, která se zabývá výrobou a montáží modulových staveb, investovala přes deset milionů korun do inovace l...
AZ TOWER začíná pomalu stoupat k nebiAZ TOWER začíná pomalu stoupat k nebi (5 b.)
AZ TOWER, po dokončení nejvyšší budova v České republice, má úspěšně za sebou první fázi výstavby. V tuto chvíli se doko...

NEJdiskutovanější související články

Společnost Materiálový a metalurgický výzkum vyvinula unikátní zařízení na zkoušení malých vzorků SPUTT 500 (1x)
Materiálový a metalurgický výzkum, dceřiná společnost Třineckých železáren, vyvinula nové, kompaktní zařízení na zkoušen...
KASPER CZ představil novinářům zimní stadion v Jičíně a nový unikátní dřevoobráběcí strojKASPER CZ představil novinářům zimní stadion v Jičíně a nový unikátní dřevoobráběcí stroj (1x)
O společnosti KASPER CZ je známo, že klade důraz spolupráci s médii. Právě proto pozvala zástupce z médií na prohlídku j...
Pražská kancelářská budova Amazon Court byla oceněna zlatým certifikátemPražská kancelářská budova Amazon Court byla oceněna zlatým certifikátem (1x)
Společnost CA IMMO získala zlatý certifikát DGNB pro budovu Amazon Court. Jedná se o nejvyšší možné hodnocení mezinárodn...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice