KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2005    Office Park se rozrostl o další budovu

Office Park se rozrostl o další budovu

Publikováno: 28.4.2005, Aktualizováno: 18.12.2008 23:16
Rubrika: 2005

Office Park Nové Butovice je bohatší o dalších téměř 9.000 m2 kancelářských ploch s bezmála stovkou parkovacích míst – to vše v nové budově B, jež je třetí fází výstavby administrativního komplexu v dynamicky se rozvíjející Městské části Praha 13.

Developerem projektu je Central Resource, dceřiná společnost jednoho z největších evropských realitních fondů Doughty Hanson & Co Real Estate. Tento realitní fond je také investorem projektu. Architektura celého Office Parku včetně budovy B je dílem Studia acht. O pronájem budovy se starají společnosti CB Richard Ellis a Cushman & Wakefield Healey & Baker. Celkové investiční náklady na výstavbu budovy B dosáhly 250 milionů korun.

Devítipodlažní budova B nabízí 8.850 m2 celkové kancelářské plochy, čímž přispívá k rozšíření nabídky pracovních příležitostí v lokalitě. Součástí objektu je také 96 podzemních parkovacích míst. Typické podlaží budovy disponuje plochou 1.053 m2. Vedle kvalitní architektury a atraktivního designu, což platí pro všechny budovy Office Parku, nabízejí zdejší prostory možnosti flexibilního řešení kanceláří „šité na míru“ požadavkům jednotlivých nájemců, klimatizaci s možností individuální regulace teploty, 24hodinovou bezpečnostní službu s kontrolovaným vstupem do budovy, nejmodernější bezpečnostní a protipožární systém, otevíratelná okna a nadstandardní kvalitu denního světla. Samozřejmostí jsou kovové stropní podhledy, telekomunikační sítě s využitím optických kabelů a vysokorychlostní výtahy.

David Lawn, ředitel společnosti Central Resource, při příležitosti otevření budovy B uvedl: „Jsme velmi rádi, že v podobě budovy B můžeme opět uspokojit poptávku potenciálních zájemců o kvalitní administrativní prostory v příjemné lokalitě s ideální dopravní dostupností. Předchozí dvě fáze Office Parku – budovy A a D – jsou totiž v současné době již téměř zcela pronajaty. Díky rozšiřování nabídky nejen kanceláří, ale i obchodů, služeb a zábavy – vzpomeňme nedávno dokončenou Galerii Butovice – se lokalita postupně stává skutečně ideální obchodní zónou.“

Václav Hlaváček ze Studia acht k architektuře projektu dodal: „Za výjimečný rys Office Parku považuji souznění lokality, použitých materiálů i přírody s nádhernými průhledy do okolní krajiny. Základním originálním prvkem projektu, budovu B nevyjímaje, je kvalitní lisovaná cihla, která je svou stavbou i barvou poprvé použita v takovém rozsahu. Cihla projekt zlidšťuje a dodává mu lidskou energii. Office Park považuji za výjimečný i z makroekonomického pohledu, protože kultivuje nejen prostředí z hlediska architektury a urbanismu, ale i z hlediska kultivace pracovní síly. Na jeho konkrétním případě je vidět, jak je svět ´v pohybu´ - vždyť v něm dnes sídlí firmy deseti národností.“

Office Park Nové Butovice se skládá celkem ze 4 administrativních budov, které postupně vznikají v pražské čtvrti s velmi silným rozvojovým potenciálem. Budova B jako třetí realizovaná fáze výstavby doplňuje stávající dvě fáze – budovy A a D. Poslední, čtvrtou fází, bude budova C, na kterou již bylo vydáno právoplatné stavební povolení a výstavba bude zahájena v nejbližším období.



Přehled základních údajů
Na rohu ulic Bucharova, Seydlerova a Řeporyjská v oblasti Prahy 13 vyrůstá od roku 1999 projekt Office Park Nové Butovice. Celý komplex zahrnuje výstavbu čtyř samostatných administrativních budov (budova A, budova B, budova C a budova D).

Architektura projektu
Tvůrcem architektonického řešení je Studio acht. Jeho architekti kladli při zpracování projektu velký důraz na design budov, které se znatelně odlišují od okolní zástavby. Pro venkovní plášť je použita převážně kombinace cihel a skla, což zajišťuje pracovní prostředí s výborným přirozeným osvětlením. Velmi kvalitní lisovaná holandská cihla, která je svou stavbou i barvou poprvé použita v takovém rozsahu, je základním originálním prvkem celého projektu. V nebývalém rozsahu jsou použity také hliníkové panely, opět kombinované s cihlou. Jde o sendvičové panely, vyvinuté původně pro letecký průmysl. V případě Office Parku Nové Butovice se ukázaly jako vysoce účelné, protože zhruba v 30 metrech výšky dochází k tak vysokému sání větrů, že instalace těchto panelů byla nutností.

Architektonicky jsou všechny objekty pojaty tak, aby vytvářely vizuálně jednotný celek, v němž každá stavba hraje svou důležitou dílčí roli. Dominantou celého administrativního komplexu je věžová stavba budovy D. Okolní krajina je velmi významná pro koncepci celku; mírně zvlněná silueta zeleného obzoru se do projektu včleňuje jako přirozená součást a výrazné pozadí do jeho architektonické kompozice. Office Park nabízí nádherné průhledy mezi domy do volné krajiny. Při výstupu z metra se střetávají dva horizonty: jak bezprostředně blízký, ještě podnícený přírodním osvětlením, tak i horizont vzdálený 30 km. Tato kulisa podle architektů v projektu velmi silně funguje. V neposlední řadě je u exteriéru projektu třeba zmínit výraznou parkovou úpravu, zpříjemňující pracovní prostředí.

Při tvorbě koncepce exteriéru Office Parku jeho architekti kladli důraz na tranzitní plochu jako možnost pro setkávání lidí. Díky tomu se v bezprostředním okolí budov mohou setkávat lidé, kteří v Office Parku pracují, s rezidenty, kteří tudy jenom procházejí na metro. Celý komplex - přestože není oplocen - je velmi dobře střežitelný díky nonstop bezpečnostní službě.

Projekt Office Park Nové Butovice se stal v roce 2001 vítězem kategorie nových administrativních center prestižní soutěže „Nejlepší z realit“ a též držitelem ocenění časopisu Construction Journal v kategorii „Nejlepší kancelářský projekt“. V letošním roce se nově postavená budova B bude ucházet o titul „Nejlepší z realit 2005“ v kategorii kancelářských budov.

Další plánované projekty
Po dokončení Office Parku Nové Butovice plánuje jeho investor a developer v této lokalitě mezi ulicemi Bucharova, Petržílkova, Seydlerova a Na zlatě výstavbu dalšího administrativního komplexu s názvem Office Plaza. Komplex by měl v budoucnu nabídnout 18.000 m2 administrativní plochy zejména velkokapacitním uživatelům, jejichž požadavkem jsou kanceláře s otevřenou halovou dispozicí a s větší výměrou jednotlivých podlaží, umožňující flexibilní možnost dělení na jednotlivé kancelářské jednotky přesně podle konkrétních potřeb.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Allianz Arena pohledem fotografa (28x)
Na několika záběrech je zachycena stavba unikátního fotbalového stadionu, který se buduje na severu Mnichova. Finanční o...
Ústí nad Labem bude mít moderní železniční uzel (27x)
Cesta po železnici mezi Prahou a Děčínem bude pohodlnější a rychlejší, a to díky modernizaci průjezdu železničním uzlem ...
Další velký ocelářský gigant je na světě (22x)
V Číně se zřejmě spojí dvě ocelářské firmy. Dvojka na největším ocelářském trhu nejlidnatější země stavě, Angang, se spo...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice