KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Realizace    Halové a střešní konstrukce    Nová administrativní a prodejní hala Almeco

Nová administrativní a prodejní hala Almeco

Publikováno: 9.10.2017
Rubrika: Halové a střešní konstrukce

V Úvalech u Prahy stojí nová administrativní a prodejní hala pro zpracovatele čokolády – společnost Almeco. Dodavatelem montované haly byla společnost Unihal s.r.o. z Otrokovic, která se specializuje především na ocelové konstrukce pro průmyslové objekty.

Montovaná hala byla realizována v roce 2016 pro potřeby zpracovatele čokolády a prodejní prostory pro čokoládové ozdoby, surovin pro výrobu zmrzliny a také školící prostory společnosti.

Hala o rozměrech 19 × 46 × 7,3 m je složena z rámové ocelové konstrukce a je zateplena sendvičovým izolačním panelem. Hala je propracována do detailu. Luxusní zpracování exteriéru i interiéru umocňuje reprezentativní pojetí prodejních a školících prostor investora.

OCELOVÁ KONSTRUKCE HALY ALMECO

Průmyslová hala z rámové ocelové konstrukce je dispozičně členěná na dvě podlaží, která jsou propojena ocelovým schodištěm. Administrativní prostory navazují na zadní skladovou halu.

Požární odolnost ocelové konstrukce haly je řešena sádrokartonovými obklady a nátěry. Ocelová konstrukce byla kotvena k betonovým základům na závitové tyče přes chemickou maltu.

Přízemí montované haly slouží zejména pro technické zázemí společnosti. Je zde umístěna prodejna čokolády, kávy a cukrovinek, najdeme zde rovněž chladírenské boxy a sklad.

První patro haly je řešeno jako reprezentativní školicí středisko, dominantou je ocelové schodiště se skleněným zábradlím a přední vzorkovna s barem a kavárnou. Z prodejní části haly se přechází do konferenční a školící části budovy. Školicí prostory slouží pro pořádání seminářů pro zákazníky z řad cukrářů, zmrzlinářů či pekařů. Místnosti jsou dvě, jak pro praktickou, tak teoretickou část školení.

OPLÁŠTĚNÍ HALY ALMECO

Ocelová konstrukce prodejní a administrativní haly byla opláštěna sendvičovým polyuretanovým panelem v tloušťce 100 mm a minerálním panelem v tloušťce 150 mm na stěnách. Část střechy je ze skládaného střešního pláště – trapézový plech, izolace 240 mm a folie SIKA systémem Combiroof (kombinace minerálních desek a polystyrenu s požární odolností REI 30 DP1).

Součástí dodávky haly byla přední prosklená fasáda se slunolamem, která je dominantou celé administrativní budovy. 

Na střeše haly je příprava pro budoucí fotovoltaickou elektrárnu. Nad stávající halu byly vyvedeny ocelové konstrukce, které vynáší technologie vzduchotechniky a klimatizací.

Zadní část haly je určena k provozní činnosti investora.

Celá montovaná hala je dodaná v barvě stříbrné RAL 9006, stejně tak i výplně otvorů, klempířské prvky a zapravení haly.

KONCEPCE HALY

Základním předpokladem a záměrem investora při plánování haly byl maximální důraz na výsledný estetický dojem haly a kvalitu použitých materiálů.

Montovanou halu zrealizovala společnost Unihal s. r. o., která se zabývá výrobou a montáží ocelových konstrukcí pro montované stavby všech typů hal. Unihal se specializuje na ocelové konstrukce rámového typu opláštěné izolačními sendvičovými panely. Toto řešení investor preferoval nejen z designového hlediska, ale také z hlediska řady výhod, které tyto montované stavby představují.

Almeco’s New Administrative and Vendor Hall
A new administrative and vendor hall for chocolate processors of Almeco Company has been built in Úvaly near Prague. An assembled hall has been supplied by the company Unihal s.r.o. from OtrokovIce which mainly deals in steel structures for industrial objects.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Nová administrativní a prodejní hala AlmecoNová administrativní a prodejní hala AlmecoNová administrativní a prodejní hala AlmecoNová administrativní a prodejní hala AlmecoNová administrativní a prodejní hala AlmecoNová administrativní a prodejní hala Almeco

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navrhování celodřevěných tesařských spojůNavrhování celodřevěných tesařských spojů (65x)
Článek představuje novou metodiku, která se zabývá návrhem plátového nastavovacího spoje vhodného pro opravy cenných his...
Spřahování ocelobetonových konstrukcíSpřahování ocelobetonových konstrukcí (50x)
Společnost Hilti už několik desetiletí působí na celosvětovém trhu stavebnictví. Už v roce 1941 si společnost Martina Hi...
Aktivní centrum obce RatíškoviceAktivní centrum obce Ratíškovice (41x)
Stavba aktivního centra je charakteristická svojí atypičností, požární odolností nosné konstrukce R45 a množstvím tesařs...

NEJlépe hodnocené související články

Montovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v ZaječíMontovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v Zaječí (5 b.)
Ve známém vinařském areálu Vinařství U Kapličky na Jižní Moravě, kde se natáčel filmový snímek Bobule vyrostla nová mode...
Nová sportovní hala VyškovNová sportovní hala Vyškov (5 b.)
Ve městě Vyškov byla vystavěna nová sportovní hala, která je primárně určena pro tenis. Hala na podlahové ploše 1 420 m2...
Logistické centrum pre KIKLogistické centrum pre KIK (4.5 b.)
Stavebná spoločnosť HSF System SK ako generálny dodávateľ stavby dokončila druhú etapu logistického centra pre spoločnos...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice