KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2009    Na Stavebních veletrzích potkáte i Martinu Sáblíkovou

Na Stavebních veletrzích potkáte i Martinu Sáblíkovou

Publikováno: 22.4.2009, Aktualizováno: 23.4.2009 22:29
Rubrika: 2009

Brněnské výstaviště otevřelo své brány při dalším ročníku Stavebních veletrhů Brno 2009, které jsou zároveň největší akcí ve střední a východní Evropě v tomto oboru. Návštěvníci mají z čeho vybírat, čeká na ně přes 1300 vystavovatelů a je připraven bohatý doprovodný program.

Letošním tématem Stavebních veletrhů je Energeticky úsporné stavění, čímž veletrh reaguje na současnou ekonomickou situaci a potřebu šetřit. Téma spadá do téměř všech oborů, ať už se jedná o technologie výstavby, stavební materiály, systémy, izolace, střechy, okna, vytápění nebo klimatizaci.
Další téma, které Stavební veletrh vyzdvihuje, je ochrana před povodněmi. V šedesát metrů dlouhém bazénku mezi pavilony G a Z mohou zájemci shlédnout praktickou ukázku ochrany před velkou vodou.
Mezi novinky patří prezentace bezpečnostních zařízení pro rodinné domy i velké inteligentní stavby. Projekt vznikl jako reakce na zpřísnění bezpečnostní normy u novostaveb. K vidění je v pavilonu Y.

Čtyři samostatné části
Stavební veletrhy Brno 2009 tvoří čtyři samostatné části, největší z nich je mezinárodní stavební veletrh IBF, který pokrývá prakticky všechny oblasti stavebnictví. Z oboru realizace staveb připravila společnost METROSTAV autogramiádu olympijské vítězky v hodu oštěpem Barbory Špotákové a mistryně světa v rychlobruslení Martině Sáblíkové. V pavilonu B má stánek stavební firma OHL ŽS.
Ve stejném pavilonu se prezentuje společnost EXCON, specializovaná na statiku a dynamiku ocelových konstrukcí. V pavilonu A2 dominuje cihlářský průmysl, kde má své zastoupení například HELUZ nebo LIAPOR.
Mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO představuje nejnovější trendy v oblasti sanitární techniky a interiérů koupelen (GEBERIT), ale prezentují se tu rovněž výrobci a dodavatelé vytápěcí techniky, vzduchotechniky a klimatizací, armatur, potrubí, čerpadel a dalších technických zařízení v budovách.
Informace o novinkách a trendech současného bydlení získáte ve stavebním centru EDEN 3000. Celoročně je zde možné shlédnout přehlídku montovaných, kompletně vybavených rodinných domů. Součástí centra je i vzorkovna stavebních materiálů a poradenské středisko pro otázky bydlení a výstavby včetně finančního zajištění. Na EDENU bude mít své zastoupení společnost XELLA INTERNATIONAL GmbH, jeden z vedoucích podniků na evropském trhu se stavebninami a surovinami. Ve stejném termínu se Stavebními veletrhy Brno probíhá také mezinárodní veletrh investic, financí a realit Urbis Invest.

Exponát s plochou 10.242 m²
Stavební veletrhy Brno 2009 nabídnou nepřeberné množství exponátů, přes nanotechnologie až po stavební stroje. Žádný z nich však nedosahuje takových rozměrů jako exponát v západní části výstaviště. Rozměry 90 x 214 m nelze přehlédnout. O co jde? Přece o nový výstavní pavilon P brněnského výstaviště. Slavnostní otevření sice proběhne až 5. 6. v rámci Autosalonu, ale návštěvníci budou mít možnost prohlídky už v tomto týdnu.
Veletrh získal statut oficiální doprovodné akce Českého předsednictví EU. Účastní se všech 13 krajů ČR, rekordní zastoupení má i SR a Polsko.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
V Pavilonu B nechybí ani stánek ČAOK se všemi členy asociace.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navatyp vstupuje do nového roku s novým jménem a strukturou (19x)
Společnost NAVATYP GROUP a. s., jež je jedním z důležitých hráčů na trhu stavebních prací a developmentu v ČR, bude...
PACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základemPACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základem (18x)
Zavedením MAX Card přispěje společnost PACCAR Parts nejen ke zkvalitnění služeb pro své zákazníky, ale také pomůže s dal...
Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (17x)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...

NEJlépe hodnocené související články

Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (2.5 b.)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...
Miniocelárna Strážske: Metrostav plní závazkyMiniocelárna Strážske: Metrostav plní závazky (2.5 b.)
Zajištění infrastruktury obvykle patří mezi přípravné etapy výstavby. Pro stavební firmy je něco jako rozcvička; nasadí ...
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratořeSpolečnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratoře (2.5 b.)
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze – Horních Počernicích nové rozsáhlé prostory laboratoře, kancel...

NEJdiskutovanější související články

City Center v Ústí nad LabemCity Center v Ústí nad Labem (1x)
Značka PSJ se dostává na stále nová a nová místa nejen po celém světě, ale i v Česku. Od května letošního roku totiž vůb...
Konference Izolace 2009Konference Izolace 2009 (1x)
Koncem ledna letošního roku se v konferenčním centru City Praha na Pankráci konal jubilejní desátý ročník odborné konfer...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice