KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    PR    Montované stavby od WAREXU – úsporné řešení pro investory

Montované stavby od WAREXU – úsporné řešení pro investory

Publikováno: 30.8.2011, Aktualizováno: 8.9.2011 09:08
Rubrika: PR

Společnost WAREX spol. s r. o. úspěšně pokračuje ve výstavbě dalších mateřských škol a objektů systému WAREX. V roce 2011 tak nastoupí 412 dětí do nových montovaných mateřských škol WAREX. Další typy montovaných staveb jsou před realizací.

Montované stavby systému WAREX mohou rychle vyřešit problém pro děti předškolního a školního věku. Rychlý proces výstavby napomůže k rychlé reakci na vzniklý problém nedostatku míst v mateřských školkách a školách. V případě snížení zájmu o školy a školky mohou být novostavby a přístavby z montované stavby systému WAREX rychle a levně přestaveny na budovu jiného určení (bytové jednotky, dům pro seniory, klubovny, knihovny atd.).

Dne 31. 8. 2011 byl pro širokou veřejnost uspořádán Den otevřených dveří montované mateřské školy Kostička v Milovicích, ul. Tyršova. Výstavba Mateřské školy Milovice probíhala od začátku června a pro děti byla otevřena 1. září 2011. Objekt novostavby mateřské školky systému WAREX byl navržen až pro 112 dětí a celková zastavěná plocha je 1 059 m2. Novostavba se skládá ze dvou pavilonů propojených střední částí. Každý pavilon je obdélníkového tvaru. Obě části jsou uspořádány do tvaru písmene L a uzavírají tak chráněnou plochu zeleně pro venkovní aktivity dětí. Každý pavilon je koncipován jako objekt pro dvě skupinky (dvě denní místnosti) po 28 dětech. Výška objektu k atice je 4,2 m. Nová budova je jednopodlažní přízemní stavbou. Oba pavilony jsou též samostatně přístupné.

V první polovině roku byla realizována mateřská škola pro 25 dětí s centrem pro rodiče na mateřské dovolené v Jalubí. Zastavěná plocha 249 m2.

V červnu byla dokončena přístavba mateřské školy pro 25 dětí v Třebotově, která pomohla navýšit kapacitu dětí stávající mateřské školy. Zastavěná plocha je 201 m2. Objekt mateřské školky je přízemní.

Zastřešení objektu bylo řešeno sedlovou střechou s dřevěnými trámy. Celý objekt byl propojen se stávajícím objektem mateřské školky. Budova je založena na základových pasech z prostého betonu do nezámrzné hloubky. Pavilon mateřské školy je navržen z ocelového skeletu – systém WAREX. Svislé konstrukce jsou tvořeny sloupky z ocelových uzavřených profilů. Vodorovné nosné konstrukce jsou z ocelových příhradových vazníků. Obvodové stěny jsou sendvičové. Interiérová strana je tvořena předstěnou ze sádrokartonu. Z vnější strany je stěna zateplena kontaktním fasádním systémem tl. 100 mm. Vnitřní příčky jsou sádrokartonové. Okna a vnější dveře jsou v plastovém provedení s izolačním dvojsklem.

V Týnci nad Sázavou byla dokončena MŠ pro 50 dětí. Rozšíření kapacity stávající mateřské školy o pavilon pro 50 dětí je řešeno samostatně stojícím pavilonem o zastavěné ploše 431,9 m2. Nová budova mateřské školy je přízemní s plochou střechou. Denní místnost je orientována přes prosklenou jihovýchodní fasádu. Konstrukční systém je tvořen ocelovým skeletem systému WAREX. Nosné sloupy jsou v rovině stropu a podlahy vzájemně provázány ocelovými příhradovými vazníky. Okna a vnější dveře jsou v plastovém provedení s izolačním trojsklem. Den otevřených dveří pro veřejnost se slavnostním střihem pásky proběhl 30. 8. 2011 za účasti zástupců města Týnec nad Sázavou, naší společnosti a hostů.

V současné době se staví MŠ pro 50 dětí v Hradci Králové (2 oddělení po 25 dětech) o zastavěné ploše 413 m2. Objekt byl navržen jako montovaný skelet. Svislé i vodorovné nosné konstrukce jsou řešeny z ocelového skeletu WAREX. Střecha je jednoplášťová.

Další stavbou je samostatně stojící pavilon obdélníkového tvaru o rozměrech 9,95 × 21,35 m v Mratíně pro 25 dětí, jednopodlažní, se sedlovou střechou. Přístavba MŠ v Chýni se zastavěnou plochou 245 m2 je řešena jako samostatně stojící jednopodlažní objekt, zastřešený plochou střechou, propojený s přízemím připojovaného objektu MŠ spojovacím krčkem. V Uhříněvsi probíhá výstavba montované školky pro 50 dětí. Jedná se o samostatně stojící pavilon, který je jednopodlažní s plochou střechou. Denní místnosti jsou orientovány
na jih a západ, okna jsou situovány do zahrady.

Montované stavby systému WAREX splňují i ta nejnáročnější kritéria na výstavbu budov. Nosný skelet montované stavby systému WAREX tvoří ocelová konstrukce s rozponem do 7,2 metru. Realizace montovaných staveb systému WAREX se vyznačují svojí rychlostí výstavby, možností stavby v každém ročním období a vysokou prostorovou variabilitou. Z hlediska svého užití montované stavby systému WAREX mají velmi široké uplatnění – občanská vybavenost, bytové domy, administrativní budovy apod.

Fasáda montované stavby je navržena podle přání zákazníka a dle architektonické studie s ohledem na okolní zástavbu. Fasádu může tvořit kontaktní zateplovací systém s omítkou, fasádní cetrisové kazety, barevně lakovaný plech, prosklené fasády, keramický obklad apod.

Montované stavby systému WAREX splňují podmínky pro nízkoenergetické stavby třídy B až C (podle umístění stavby a způsobu vytápění). Okna a vstupní dveře jsou standardně plastové, zasklené dvojsklem nebo trojsklem.

MONTOVANÉ STAVBY – ŠETŘÍ VÁŠ ČAS I VAŠE PENÍZE

  • Montované stavby Vám efektivně šetří čas i peníze. Díky nízkým investičním nákladům, rychlému procesu výstavby, prostorové variabilitě, vysoké kvalitě provedení a příznivé energetické úspornosti jsou stále častěji využívány.
  • Naše stavby jsou o 20 – 25 % levnější než stavby prováděné klasickými technologiemi.
  • Doba výstavby je výrazně kratší. Termíny výstavby jsou v některých případech až o polovinu kratší, než u klasicky prováděných objektů. Doba výstavby objektu o velikosti do 500 m2 trvá cca 2 měsíce.
  • Zcela nově vyvinutý konstrukční systém WAREX pro montované stavby umožňuje ve velmi krátkém čase a ve velmi výhodných cenových relacích postavit objekty, které splňují všechny moderní požadavky na výstavbu jakýchkoliv objektů, včetně možnosti realizace vhodného architektonického řešení.
  • Průměrná cena stavby je cca 14,5 tis. Kč bez DPH – 20 tis. Kč bez DPH za 1 m2 zastavěné plochy (nebo jednotlivých podlaží). Cena je odvozena dle požadovaného technického standardu a požadavků na architektonické řešení.
  • V neposlední řadě je třeba podotknout, že systém montovaných staveb WAREX není systémem „kontejnerových sestav“, ale systém, ze kterého jsou vybudovány „plnohodnotné objekty“, a to zrychleným postupem výstavby díky prefabrikovaným prvkům (ocelový skelet, obvodový plášť). Další výhodou je v případě požadavku technologicky velmi jednoduchá změna vnitřní dispozice, a to za velmi nízkých nákladů (jsou využívány systémy suché výstavby). Uvnitř dispozice nejsou nosné stěny, pouze sloupy. Příčky lze libovolně přesouvat.
  • Za poslední období se montované stavby WAREX staly velmi populární pro svou kvalitu, rychlost a variabilitu. V systému WAREX byla postavena řada objektů a mnoho dalších je před realizací.

MONTOVANÉ STAVBY – KOMPLEXNOST DODÁVKY
Dodávka montované stavby společnosti WAREX může být zcela komplexní, a to od architektonického návrhu řešení při zpracování rozpočtu při projekčních pracích, zajištění stavebního povolení, případné pomoci při zpracování žádosti o dotace, výstavbu objektů „na klíč“, dodávku vnitřního vybavení až po provedení kolaudace a uvedení do provozu.

MONTOVANÉ STAVBY – SHEL & CORE
Montované stavby systému WAREX mohou být dodávány i v různém stupni rozpracovanosti. Jako nejzákladnější rozsah dodávky je uzavřená hrubá stavba budovy, kde cena je již od 8 900 Kč za m2 podlahové plochy (bez DPH a spodní stavby). V dodávce je zahrnuta nosná ocelová konstrukce, obvodové stěny s venkovní fasádou, střecha, okna a vnější dveře. Pro dostavbu zbývajících částí budovy může investor použít vlastní síly nebo využít místní dodavatele. O montované stavby systému WAREX je zájem nejen ze strany obcí a měst ČR, soukromých investorů, ale i ze zahraničí.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Mateřská škola pro 112 dětí – Milovice – vizualizaceMŠ Milovice – stavba ocelové konstrukceMŠ Milovice – exteriérSystém WAREX – vizualizaceMontovaný systém WAREX – stavba se sedlovou střechou

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Ocelové průvlakové kotvy – znáte je opravdu tak dobře?Ocelové průvlakové kotvy – znáte je opravdu tak dobře? (87x)
Průvlakové kotvy jsou jedním z nejoblíbenějších typů ocelových kotev. S takovou oblíbeností jde nevyhnutelně ruku v ruce...
Jak efektivně zabezpečit výkopy při zemních pracích?Jak efektivně zabezpečit výkopy při zemních pracích? (72x)
Během zemních prací na výkopech a startovacích šachtách pro protlaky, tuneláže, kanalizace nebo plynové a vodovodní potr...
Použití kamene pro obklad fasádyPoužití kamene pro obklad fasády (63x)
Fasáda je základní estetickou dominantou každé stavby. Způsobů, jak ji lze dekorovat je mnoho. Od klasických omítkovin p...

NEJlépe hodnocené související články

Použití kamene pro obklad fasádyPoužití kamene pro obklad fasády (5 b.)
Fasáda je základní estetickou dominantou každé stavby. Způsobů, jak ji lze dekorovat je mnoho. Od klasických omítkovin p...
REDSTEEL: ideální řešení z oceli jak ve stavebnictví, tak i v designu a uměníREDSTEEL: ideální řešení z oceli jak ve stavebnictví, tak i v designu a umění (5 b.)
Společnost UnionOcel, s.r.o. v minulém roce představila velmi vydařenou realizaci z oceli odolávající atmosférické koroz...
Montovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v ZaječíMontovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v Zaječí (5 b.)
Ve známém vinařském areálu Vinařství U Kapličky na Jižní Moravě, kde se natáčel filmový snímek Bobule vyrostla nová mode...

NEJdiskutovanější související články

Jaká plastová okna vybrat?Jaká plastová okna vybrat? (185x)
Plastová okna jsou velmi praktická na údržbu, mají velmi dobré tepelně izolační vlastnosti a stejně tak jako udrží teplo...
Chemická kotva funguje v jakémkoliv stavebním materiáluChemická kotva funguje v jakémkoliv stavebním materiálu (15x)
Připevnění umyvadla, zábradlí nebo ocelové konstrukce chemickou maltou je dnes tak snadné jako aplikace silikonového tme...
Potřebuji nová garážová vrata, ale co mám vlastně chtít?Potřebuji nová garážová vrata, ale co mám vlastně chtít? (8x)
Co by byla garáž bez garážových vrat? Existuje vůbec taková? S téměř stoprocentní pravděpodobností ne. Je proto důležité...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice