KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    PR    Moderní manipulační technika šetří vaše peníze i zdraví zaměstnanců

Moderní manipulační technika šetří vaše peníze i zdraví zaměstnanců

Publikováno: 30.5.2019
Rubrika: PR

Kvůli neustále stoupající ceně práce jistě přemýšlíte o úsporách času svých zaměstnanců. Vůbec nejjednodušším a nejpřínosnějším způsobem je částečná automatizace v oblasti manipulace s těžkými břemeny.

Efektivita a bezpečnost na prvním místě

Díky moderní manipulační technice levně a jednoduše zefektivníte práci zaměstnanců a šetříte jejich zdraví. Získáte tak hned dvojí úsporu – zaměstnanci budou pracovat rychleji a vy při nižších nákladech na práci dosáhnete vyšší produktivitu. Navíc se vyhnete případným pracovním úrazům z přetížení a následnému vyplácení náhrady mzdy v době pracovní neschopnosti.

Povinnost zajistit zaměstnancům vhodnou a dostatečnou manipulační techniku vám ukládá i BOZP. Úměrnost fyzické zátěže pracovníků vyhodnocují pravidelné kontroly inspekce práce. Jestli komise posoudí, že vámi poskytnuté prostředky pro snížení fyzické zátěže zaměstnanců jsou nedostatečné, můžete čelit sankcím.

Manipulační technika dle druhů práce

Jestli chcete ulevit svým zaměstnancům od zbytečně namáhavé práce, děláte správné rozhodnutí, které vám přinese mnoho užitku. Pro jaké druhy prací a provozů je tedy manipulační technika nutná?

Zvedání nadrozměrných nákladů

Nejčastějším úkonem v případě manipulačních prací je zvedání těžkých či nadrozměrných břemen do výšky. V průmyslových halách jsou dílenské jeřáby dnes již nedílnou součástí provozu. Pomůžou s přesouváním nejen materiálu a zboží, ale i těžkých strojů či dílů.

Robustná konstrukce dílenských jeřábů si poradí i s dvoutunovým nákladem. Nastavitelné hydraulické rameno a možnost otočení konstrukce o 180° zredukuje náročnou manipulaci na pár jednoduchých pohybů bez zátěže. 

Zvedání nákladů v menších provozech

Ani ve středně velkých a menších skladech a dílnách se nevyhnete nutnosti zvedat těžké náklady.

Jestli nemáte k dispozici velké jeřáby, anebo takovou objemnou techniku nelze do vašeho provozu umístit, vyzkoušejte skládací jeřáby. Ty jsou kompaktní, lze je bez problému přenášet a můžete je skladovat i v menších halách.

Manipulační technika pro zásobování 

Každodenní starostí všech závozníků a řidičů kamionů je co nejrychleji a nejefektivněji provést nakládku a vykládku zboží. V logistice je čas neúprosný a každá minuta prodlevy může znamenat ztráty zisku.

Plošinové zdvižné vozíky vám zajistí ten nejvyšší komfort i rychlost zásobování. Pevná ocelová konstrukce si poradí i s těžkým nákladem a nestojí zaměstnance žádnou větší námahu.

Výškové práce

Mnohdy je potřeba vynést do výšky nejen náklad, ale i pracovníka. To znají stavební dělníci i údržbáři zeleně či větších průmyslových a skladových objektů.

Pro tyto případy existuje doplňkové zboží k vysokozdvižným vozíkům – pracovní plošiny. Díky nosnosti až 300 kg můžete zdvihnout klidně dva pracovníky i s dalším nákladem či nářadím. Manipulace či oprava zboží ve výšce tak nemůže být pohodlnější.

Zvedací stůl pro lepší ergonomii práce

Jestli vaši zaměstnanci pracují s menšími, ale těžkými materiály či díly, které dále zpracovávají, nezapomeňte provoz vybavit vozíky se zvedacím stolem. Nastavitelná výška se přizpůsobí potřebám konkrétního zaměstnance a jeho práci.

Práce v nepřirozeném předklonu se může vymstít. Vhodně zvolená zvedací technika vám ulehčí nejen přesouvání a manipulaci, ale i další činnosti. To ocení zejména pracovníci v nejrůznějších dílnách. 

Řešení specifických potřeb provozu

Ať už je váš provoz jakkoli specifický, moderní manipulační technika má řešení pro každého. Široký výběr výrobků ulehčujících těžkou práci uspokojí potřeby zaměstnanců ve všech podmínkách.

Pro časté přesouvání středně objemných nákladů po předem určené ose využijte jednoduchou, ale velice efektivní válečkovou dráhu. Ty nejčastěji najdete v logistických centrech balíkových a poštovních služeb, ale využití je opravdu široké – například pro zefektivnění soustavného přesunu středně velkých výrobků z výrobního oddělení do balírny. 

Jestli materiál anebo zboží skladujete na paletách, práci i místo vám ušetří vysokozdvižný stohovač palet. Ten je konstruován speciálně tak, aby jednotlivé palety do sebe přesně zapadaly a vytvořily tak stabilní věž libovolné výšky.

Manipulaci s rozměrnými plochými materiály a výrobky vám usnadní odsávací zvedač, který se pomocí podtlaku přisaje na hladkou plochu a vytvoří tak dočasnou úchytku. Skleněné tabule tak můžete přenášet zcela bezpečně.

Možností zvedacích zařízení je opravdu mnoho – od těch nejjednodušších kladek po robustné jeřáby. V každém případě je potřeba myslet na to, že spokojený zaměstnanec je dobrý zaměstnanec. Za ulehčení těžké práce se vám jistě odmění nejen vyšším výkonem, ale i svědomitostí a věrností.

Různé druhy manipulační techniky a zvedacích zařízení najdete na eshopu Kwesto.cz

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Skládací dílenský jeřáb vám nebude překážet. Zdroj: kwesto.czPracovní plošina umožňuje výškové práce. Zdroj: kwesto.cz Vozík se zvedacím stolem ulehčí práci zejména v dílnách. Zdroj: kwesto.cz Válečkovou dráhu využijete v případě potřeby soustavného přesunu výrobků v rámci výrobní haly. Zdroj: kwesto.cz Vhodně zvolená manipulační technika vám ušetří čas, peníze i místo. Zdroj: kwesto.cz

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Ocelové průvlakové kotvy – znáte je opravdu tak dobře?Ocelové průvlakové kotvy – znáte je opravdu tak dobře? (86x)
Průvlakové kotvy jsou jedním z nejoblíbenějších typů ocelových kotev. S takovou oblíbeností jde nevyhnutelně ruku v ruce...
Jak efektivně zabezpečit výkopy při zemních pracích?Jak efektivně zabezpečit výkopy při zemních pracích? (69x)
Během zemních prací na výkopech a startovacích šachtách pro protlaky, tuneláže, kanalizace nebo plynové a vodovodní potr...
Použití kamene pro obklad fasádyPoužití kamene pro obklad fasády (61x)
Fasáda je základní estetickou dominantou každé stavby. Způsobů, jak ji lze dekorovat je mnoho. Od klasických omítkovin p...

NEJlépe hodnocené související články

Použití kamene pro obklad fasádyPoužití kamene pro obklad fasády (5 b.)
Fasáda je základní estetickou dominantou každé stavby. Způsobů, jak ji lze dekorovat je mnoho. Od klasických omítkovin p...
REDSTEEL: ideální řešení z oceli jak ve stavebnictví, tak i v designu a uměníREDSTEEL: ideální řešení z oceli jak ve stavebnictví, tak i v designu a umění (5 b.)
Společnost UnionOcel, s.r.o. v minulém roce představila velmi vydařenou realizaci z oceli odolávající atmosférické koroz...
Montovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v ZaječíMontovaná hala v areálu Vinařství U kapličky v Zaječí (5 b.)
Ve známém vinařském areálu Vinařství U Kapličky na Jižní Moravě, kde se natáčel filmový snímek Bobule vyrostla nová mode...

NEJdiskutovanější související články

Jaká plastová okna vybrat?Jaká plastová okna vybrat? (185x)
Plastová okna jsou velmi praktická na údržbu, mají velmi dobré tepelně izolační vlastnosti a stejně tak jako udrží teplo...
Chemická kotva funguje v jakémkoliv stavebním materiáluChemická kotva funguje v jakémkoliv stavebním materiálu (15x)
Připevnění umyvadla, zábradlí nebo ocelové konstrukce chemickou maltou je dnes tak snadné jako aplikace silikonového tme...
Potřebuji nová garážová vrata, ale co mám vlastně chtít?Potřebuji nová garážová vrata, ale co mám vlastně chtít? (8x)
Co by byla garáž bez garážových vrat? Existuje vůbec taková? S téměř stoprocentní pravděpodobností ne. Je proto důležité...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice