KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2009    Klimkovický tunel se stal stavbou roku 2008 v Moravskoslezském kraji

Klimkovický tunel se stal stavbou roku 2008 v Moravskoslezském kraji

Publikováno: 12.6.2009
Rubrika: 2009

V sále ostravského Divadla Antonína Dvořáka dne 9. června vyvrcholil slavnostním vyhlášením výsledků již třetí ročník soutěže Stavba Moravskoslezského kraje. Odborná porota, složená z 10 členů, vybírala z 35 loni a předloni dokončených a zkolaudovaných objektů realizovaných v Moravskoslezském kraji.

„Při určování vítězů odborná porota posuzovala celkový architektonický výraz stavby a její zakomponování do okolí. Důležitá byla i kvalita stavebních prací, vhodné použití materiálů, originalita, společenské poslání stavby nebo vliv na životní prostředí“, uvedl předseda poroty Ing. Milan Balabán. V letošním roce měla porota obzvlášť těžké rozhodování v kategoriích stavby občanské vybavenosti, do které se přihlásilo 19 staveb a úroveň staveb byla velice rozdílná a v kategorii rodinné domy, do které se přihlásilo 8 staveb, a kde úroveň přihlášených staveb byla naopak velmi podobná a velmi vysoká.

Hlavní cenu, cenu GRAND PRIX, porotci přiřkli stavbě tunelu v Klimkovicích, který je součástí stavby dálnice D47. Cena Grand prix je udělována nejlepší stavbě z vítězů v jednotlivých kategoriích. Tunel v Klimkovicích získal také hlavní cenu v kategorii dopravních, inženýrských a vodohospodářských staveb.

Vítězi v jednotlivých soutěžních kategoriích se stali:
V kategorii Stavby občanské vybavenosti, získal hlavní cenu Hotel Park Inn v Ostravě, v kategorii Bytové domy se vítězem stala Zástavba bytovými domy v Ostravě-Porubě, o první místo v kategorii Rodinné domy se dělí dvě stavby, a sice Rodinný dům v Opavě-Kylešovicích a Rodinný dům v Dolní Datyni, vítěznou průmyslovou stavbou se stala Novostavba areálu technického parku servisu nákladních vozidel v Ostravě-Přívoze a vítězem v kategorii dopravních, inženýrských a vodohospodářských staveb se stal Tunel v Klimkovicích, součást stavby dálnice D47.

Zvláštní cenu odborné poroty získal Rodinný dům Osoblažsko (přihlašovatel a projektant Ing. arch. Tomáš Bindr za Atelier 38 s.r.o., zhotovitel stavby – RM-ADASTYL s.r.o.).

Stejně jako v loňském roce byla do soutěže zapojena také laická veřejnost, která svými hlasy zvolila jako vítěze Ceny laické veřejnosti Rekonstrukci vily na sídlo společnosti FEBE TRADE v Ostravě-Muglinově a opět byla udělena také cena Děkana stavební fakulty Vysoké školy Báňské za nejlepší diplomovou práci. Toto ocenění získal Bc. Jiří Labudek za diplomovou práci na téma: "Bytový dům – Trombeho stěna".

Novinkou, kterou organizátoři pro letošní ročník připravili, bylo udělení speciální ceny, a to Ceny hejtmana Moravskoslezského kraje. Hejtman MSK Ing. Jaroslav Palas, pod jehož záštitou se třetí ročník soutěže koná, toto ocenění udělil Rekonstrukci areálu „Zámeček“ v Ostravě-Vítkovicích.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Zástupci společnosti Subterra a.s. přebírají cenu GRAND PRIX

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navatyp vstupuje do nového roku s novým jménem a strukturou (19x)
Společnost NAVATYP GROUP a. s., jež je jedním z důležitých hráčů na trhu stavebních prací a developmentu v ČR, bude...
PACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základemPACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základem (19x)
Zavedením MAX Card přispěje společnost PACCAR Parts nejen ke zkvalitnění služeb pro své zákazníky, ale také pomůže s dal...
Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (17x)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...

NEJlépe hodnocené související články

Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (2.5 b.)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...
Miniocelárna Strážske: Metrostav plní závazkyMiniocelárna Strážske: Metrostav plní závazky (2.5 b.)
Zajištění infrastruktury obvykle patří mezi přípravné etapy výstavby. Pro stavební firmy je něco jako rozcvička; nasadí ...
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratořeSpolečnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratoře (2.5 b.)
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze – Horních Počernicích nové rozsáhlé prostory laboratoře, kancel...

NEJdiskutovanější související články

City Center v Ústí nad LabemCity Center v Ústí nad Labem (1x)
Značka PSJ se dostává na stále nová a nová místa nejen po celém světě, ale i v Česku. Od května letošního roku totiž vůb...
Konference Izolace 2009Konference Izolace 2009 (1x)
Koncem ledna letošního roku se v konferenčním centru City Praha na Pankráci konal jubilejní desátý ročník odborné konfer...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice