KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2009    Den OK ve znamení architektonické geometrie

Den OK ve znamení architektonické geometrie

Publikováno: 5.5.2009
Rubrika: 2009

Již pošesté se setkali v rámci Stavebních veletrhů v Brně odborníci na ocelové konstrukce v rámci Dne ocelových konstrukcí, který si již našel své pevné místo v oficiálním doprovodném programu jedné z největších veletržních akcí ve střední Evropě.

Na programu odborného semináře bylo několik přednášek zahraničních hostů z renomovaných inženýrských kanceláří, které mají na svém kontě celou řadu nekonvenčních řešení, která bylo nutné použít při realizaci invenčních nápadů světových architektů.
Den OK vyvrcholil 22. dubna přednáškou René Zieglera z vídeňské inženýrské kanceláře Waagner Biro Stahlbau. Dalším významným zahraničním hostem byl Helmut Pottmann z vídeňské Technické univerzity. Tradičně zajímavý program byl ale složen i z přednášek českých a slovenských studentů. Vznik architektury nových forem, jak zněl podtitul letošního ročníku, přiblížili například Bc. Ondřej Otýpka z FA ČVUT v Praze. Jeho projekt Tensegrity Toner je výsledkem snahy navrhnout výškovou budovu, která bude reagovat na nové trendy ve stavitelství, jako například ekologie, optimalizace stavebního díla, modulová prefabrikace a s ní spojená prostorová flexibilita a mobilita. Ing. arch Lukáš Kurilla, naproti tomu přiblížil využití architektury nových forem v praxi.
Program letošního ročníku tak volně navazuje na předchozí ročníky, kdy bylo snahou organizátorů představit ocel jako materiál vhodný pro architektonicky zajímavé realizace v našich i zahraničních podmínkách. Dalším významným momentem podobných akcí byla také příležitost k dialogu mezi architekty a inženýry.
Rovněž v letošním roce stáli v zákulisí pořadatelé z BVV, ČAOK, Digitální architekt nebo vydavatelství Konstrukce Media ve spolupráci s Českou komorou architektů.
Mediální partnery zastoupili ARCHITEKT, Era 21, KONSTRUKCE a www.e-architekt.cz.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
René Zieglera (uprostřed) z vídeňské inženýrské kanceláře Waagner Biro Stahlbau. Dalším významným zahraničním hostem byl Helmut Pottmann z vídeňské Technické univerzity.(vlevo)Den OK zahájil tajemník ČAOK Ing. Marek Janda.Den OK nabídnul zajímavá témata nejen pro zájemce o ocelové konstrukce, ale i architekturu.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navatyp vstupuje do nového roku s novým jménem a strukturou (19x)
Společnost NAVATYP GROUP a. s., jež je jedním z důležitých hráčů na trhu stavebních prací a developmentu v ČR, bude...
PACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základemPACCAR Parts zavádí MAX Card: Snižování provozních nákladů je základem (19x)
Zavedením MAX Card přispěje společnost PACCAR Parts nejen ke zkvalitnění služeb pro své zákazníky, ale také pomůže s dal...
Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (18x)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...

NEJlépe hodnocené související články

Proběhla konference Podlahy 2009Proběhla konference Podlahy 2009 (2.5 b.)
Letošní dvoudenní konference Podlahy 2009 přivítala ve dnech 17. – 18. září celkem 200 účastníků. Konala se již po...
Miniocelárna Strážske: Metrostav plní závazkyMiniocelárna Strážske: Metrostav plní závazky (2.5 b.)
Zajištění infrastruktury obvykle patří mezi přípravné etapy výstavby. Pro stavební firmy je něco jako rozcvička; nasadí ...
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratořeSpolečnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze nové kanceláře včetně moderní laboratoře (2.5 b.)
Společnost BASF Stavební hmoty ČR otevřela v Praze – Horních Počernicích nové rozsáhlé prostory laboratoře, kancel...

NEJdiskutovanější související články

City Center v Ústí nad LabemCity Center v Ústí nad Labem (1x)
Značka PSJ se dostává na stále nová a nová místa nejen po celém světě, ale i v Česku. Od května letošního roku totiž vůb...
Konference Izolace 2009Konference Izolace 2009 (1x)
Koncem ledna letošního roku se v konferenčním centru City Praha na Pankráci konal jubilejní desátý ročník odborné konfer...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice