KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2005    CzechInvest bude mít nového generálního ředitele

CzechInvest bude mít nového generálního ředitele

Publikováno: 19.10.2005, Aktualizováno: 25.12.2008 01:06
Rubrika: 2005

Agenturu pro podporu podnikání a investic CzechInvest čeká na přelomu října a listopadu změna v nejvyšším vedení. Generální ředitel Radomil Novák opouští svou funkci a od 1. listopadu jej nahradí dosavadní ředitel zahraničního zastoupení CzechInvestu v Japonsku Tomáš Hruda.

Pozici generálního ředitele CzechInvestu zastával Radomil Novák od loňského podzimu, kdy ho ministr průmyslu a obchodu Milan Urban jmenoval namísto Martina Jahna. „Už když jsem přebíral vedení agentury počítal jsem s maximálně ročním působením. Má rodina trvale žije v Kalifornii a manželství na takovou dálku se dlouho vydržet nedá. Navíc nyní čekáme prvního potomka a u toho bych chtěl být,“ řekl Radomil Novák, který se k odchodu sám rozhodl a agenturu na předání novému řediteli postupně připravil.

Radomil Novák nastoupil do CzechInvestu v roce 1998 jako ředitel investičních projektů a mimo jiné byl zodpovědný za návrh a přípravu národního systému investičních pobídek. V červenci roku 2000 založil, a do poloviny roku 2003 i řídil, kancelář CzechInvestu v kalifornském Silicon Valley. V srpnu 2003 se vrátil do pražské centrály jako náměstek generálního ředitele pro operativní řízení, kdy odpovídal především za sloučení CzechInvestu s ARP a CzechIndustry a za zavedení nového systému podpory podnikání v ČR s využitím fondů EU.

„CzechInvest je mimořádně výkonná agentura ministerstva, proto je nezbytné, aby ji vedl člověk odpovídajících schopností. Už v prvních měsících práce Radomila Nováka bylo jasné, že to byla volba šťastná. Je škoda, že odchází, ale to osobní rozhodnutí chápu. Jeho nástupce nebude mít snadný úkol, protože musí navázat na jeho práci ve dvou klíčových oblastech pro naši ekonomiku - zprostředkování evropských strukturálních fondů našim podnikatelům a získávání zahraničních investorů musí řídit skutečná osobnost,“ prohlásil ministr průmyslu a obchodu Milan Urban.

Změna ve vedení CzechInvestu se připravuje několik týdnů. Ministr již také vybral za Nováka náhradu. Volba padla na dosavadního ředitele zahraničního zastoupení CzechInvestu v Japonsku Tomáše Hrudu. Tomáš Hruda vystudoval ekonomii a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a do CzechInvestu přišel jako projektový manažer v roce 2000. Významným okamžikem jeho kariéry byl projekt TPCA, historicky největší zahraniční investice, která přišla do České republiky. Hruda byl tehdy pověřen vedením realizačního týmu. Později se stal ředitelem odboru investičních projektů a od letošního ledna je ředitelem zastoupení v Japonsku, kde se zabývá podporou přílivu japonských investic do České republiky.

„Rozhodnutí ministra pověřit mě řízením agentury si velice vážím. Úkolem CzechInvestu je především podporovat domácí firmy a zprostředkovávat investiční projekty. Agentura tedy hraje důležitou roli při vytváření obrazu České republiky jako místa, kde se vyplatí podnikat, a tuto pozici bych rád svým působením v čele CzechInvestu dál posiloval,“ reagoval na své pověření Tomáš Hruda.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Kvalifikační kurz pro vyšší svářečský personál (25x)
V letošním roce začíná v nově schváleném autorizovaném školícím středisko České svářečské společnosti (CWS ANB) organizo...
Další japonská společnost v Brně (24x)
Černovická terasa v Brně bude základnou pro další japonskou společnost. Bude jí Ohmori Technos Corporation a její výrobn...
Ve Znojmě vyrostla další prodejní hala (22x)
Další prodejnu na Českém trhu otevřela společnost bauMax. Jedná se už o pětadvacáté prodejní místo. Celkem má obchodní ř...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice