KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2005    Arcelor chce i na stavebním trhu ČR uplatnit více svých ocelí

Arcelor chce i na stavebním trhu ČR uplatnit více svých ocelí

Publikováno: 28.4.2005, Aktualizováno: 18.12.2008 23:16
Rubrika: 2005

I tuto informaci mohli zaslechnout účastníci prvního odborného semináře, který se konal 21. dubna v Brně. Akci, na které zástupci obchodních organizací hutního giganta, firmy Arcelor, přijeli především představit své systémové řešení pro stavebnictví.

Philippe Ormancey v úvodu pohovořil o strategii obchodní firmy Arcelor Negoce-Distribution (AND), největšího dodavatele ocelářských služeb na světě, ve stavebnictví a stavebním trhu obecně. „Oproti současnému stavu, chce skupina Arcelor v roce 2007 pro stavebnictví dodávat o dva miliony tun oceli ročně více. Stavební sektor je nyní priorita firmy,“ řekl. AND dodává do celého světa 4,5 milionů tun oceli a pracuje s obratem 3 miliardy euro ročně. O „gigantičnosti“ této obchodní firmy snad hovoří i další čísla: skladovací plocha 4 600 000 metrů čtverečních, 1 300 jeřábů a 470 nákladních aut.


Philippe Ormancey, víceprezident AND
 

Druhý v pořadí vystoupil Pascal Magain, ředitel AND, který na konkrétních příkladech nastínil možnosti uplatnění oceli ve stavebnictví, především v oblasti bytové výstavby a rodinných domků, ale i rekonstrukcí staveb. „Arcelor není jen výrobce oceli. Poskytujeme technickou podporu vývoje a certifikace nových výrobků a řešení ve vztahu k novým normám, rozsáhlou a širokou podporou projektových řešení, založených na oceli, a účinnou distribuci v síti řešení,“ řekl Magain.


Pascal Magain, ředitel AND

K tomu dodal pár slov Josef Maxant. „Je to řešení, které naše mateřská společnost již léta uplatňuje s úspěchem v mnoha státech Evropy. Chceme tento osvědčený přístup aplikovat i zde. Mnohé stavební prvky, které jsme představili, jsou již známy, ale my chceme nabídnout větší systémovou provázanost těchto stavebních prvků, nejen z dílny Arcelor, ale i jiných firem“ řekl Josef Maxant, ředitel společnosti Arcelor Distribuce CZ, která hutního giganta na českém trhu obchodně zastupuje. „Potřebujeme znát požadavky českých projektantů, umíme jim nabídnout vhodné úpravu a řešení projektů a podporu v mnoha směrech,“ dodal Maxant.


Odborná diskuse probíhala pod taktovkou Jiřího Studničky z Katedry ocelových konstrukcí (vpravo), stavební fakulty ČVUT v Praze. Naslouchá Josef Maxant.

V odpoledním bloku vystoupil Patrick Le Pense, Senior Manager firmy Arcelor, který představil činnost a funkci týmu BCS (Building and Construction Support), který nyní čítá více než 50 specialistů. „Jejich úkolem je poskytovat širokou podporu architektům, inženýrům a developerům. Nabízíme jim systémové řešení pro navržené projekty. Výsledkem bude technicky a esteticky optimálnější a ekonomicky výhodnější projekt, “ vysvětlil. Seminář bude mít pokračování již za několik týdnů, kde zástupci firmy Arcelor již chtějí představit na konkrétních příkladech stavebních projektů praktické podoby systémového řešení a podpory.


Patrick Le Pense

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Allianz Arena pohledem fotografa (37x)
Na několika záběrech je zachycena stavba unikátního fotbalového stadionu, který se buduje na severu Mnichova. Finanční o...
Další japonská společnost v Brně (23x)
Černovická terasa v Brně bude základnou pro další japonskou společnost. Bude jí Ohmori Technos Corporation a její výrobn...
Ve Znojmě vyrostla další prodejní hala (22x)
Další prodejnu na Českém trhu otevřela společnost bauMax. Jedná se už o pětadvacáté prodejní místo. Celkem má obchodní ř...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice