KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2005    Arcelor chce i na stavebním trhu ČR uplatnit více svých ocelí

Arcelor chce i na stavebním trhu ČR uplatnit více svých ocelí

Publikováno: 28.4.2005, Aktualizováno: 18.12.2008 23:16
Rubrika: 2005

I tuto informaci mohli zaslechnout účastníci prvního odborného semináře, který se konal 21. dubna v Brně. Akci, na které zástupci obchodních organizací hutního giganta, firmy Arcelor, přijeli především představit své systémové řešení pro stavebnictví.

Philippe Ormancey v úvodu pohovořil o strategii obchodní firmy Arcelor Negoce-Distribution (AND), největšího dodavatele ocelářských služeb na světě, ve stavebnictví a stavebním trhu obecně. „Oproti současnému stavu, chce skupina Arcelor v roce 2007 pro stavebnictví dodávat o dva miliony tun oceli ročně více. Stavební sektor je nyní priorita firmy,“ řekl. AND dodává do celého světa 4,5 milionů tun oceli a pracuje s obratem 3 miliardy euro ročně. O „gigantičnosti“ této obchodní firmy snad hovoří i další čísla: skladovací plocha 4 600 000 metrů čtverečních, 1 300 jeřábů a 470 nákladních aut.


Philippe Ormancey, víceprezident AND
 

Druhý v pořadí vystoupil Pascal Magain, ředitel AND, který na konkrétních příkladech nastínil možnosti uplatnění oceli ve stavebnictví, především v oblasti bytové výstavby a rodinných domků, ale i rekonstrukcí staveb. „Arcelor není jen výrobce oceli. Poskytujeme technickou podporu vývoje a certifikace nových výrobků a řešení ve vztahu k novým normám, rozsáhlou a širokou podporou projektových řešení, založených na oceli, a účinnou distribuci v síti řešení,“ řekl Magain.


Pascal Magain, ředitel AND

K tomu dodal pár slov Josef Maxant. „Je to řešení, které naše mateřská společnost již léta uplatňuje s úspěchem v mnoha státech Evropy. Chceme tento osvědčený přístup aplikovat i zde. Mnohé stavební prvky, které jsme představili, jsou již známy, ale my chceme nabídnout větší systémovou provázanost těchto stavebních prvků, nejen z dílny Arcelor, ale i jiných firem“ řekl Josef Maxant, ředitel společnosti Arcelor Distribuce CZ, která hutního giganta na českém trhu obchodně zastupuje. „Potřebujeme znát požadavky českých projektantů, umíme jim nabídnout vhodné úpravu a řešení projektů a podporu v mnoha směrech,“ dodal Maxant.


Odborná diskuse probíhala pod taktovkou Jiřího Studničky z Katedry ocelových konstrukcí (vpravo), stavební fakulty ČVUT v Praze. Naslouchá Josef Maxant.

V odpoledním bloku vystoupil Patrick Le Pense, Senior Manager firmy Arcelor, který představil činnost a funkci týmu BCS (Building and Construction Support), který nyní čítá více než 50 specialistů. „Jejich úkolem je poskytovat širokou podporu architektům, inženýrům a developerům. Nabízíme jim systémové řešení pro navržené projekty. Výsledkem bude technicky a esteticky optimálnější a ekonomicky výhodnější projekt, “ vysvětlil. Seminář bude mít pokračování již za několik týdnů, kde zástupci firmy Arcelor již chtějí představit na konkrétních příkladech stavebních projektů praktické podoby systémového řešení a podpory.


Patrick Le Pense

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Allianz Arena pohledem fotografa (28x)
Na několika záběrech je zachycena stavba unikátního fotbalového stadionu, který se buduje na severu Mnichova. Finanční o...
Ústí nad Labem bude mít moderní železniční uzel (27x)
Cesta po železnici mezi Prahou a Děčínem bude pohodlnější a rychlejší, a to díky modernizaci průjezdu železničním uzlem ...
Další velký ocelářský gigant je na světě (22x)
V Číně se zřejmě spojí dvě ocelářské firmy. Dvojka na největším ocelářském trhu nejlidnatější země stavě, Angang, se spo...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice