FRIGOMONT a.s.
Články tohoto autora:
Správná izolace, vhodná teplota, nezávadný materiál. Jaké normy musejí splňovat chladírny a mrazírny?
Chladírny a mrazírny mají v potravinářském průmyslu nezastupitelné místo. Hrají významnou úlohu mezičlánku mezi výrobou a spotřebou potravin a jsou určeny především k jejich skladování. Proto jsou na ně kladeny přísné nároky co do hygieny, zařízení a tepelně‑izolačních vlastností. Jedině tak lze totiž zachovat kvalitu a zdravotní bezpečnost uskladněných výrobků. Pojďme se společně podívat na důležité normy, které se k nim vážou....
Celý článek zdeJak zabránit hromadění vlhkosti v konstrukci? S pomocí provětrávané fasády!
Jednou z příčin degradace budov je hromadění vzdušné vlhkosti v konstrukci, ke kterému dochází v důsledku nedostatečného větrání. Možným řešením tohoto problému je provětrávaná fasáda. Podívejte se, jak by měla vypadat správná fasáda umožňující budově dýchat a výrazně tak prodloužit její životnost....
Celý článek zdeZásady pro tepelné izolace do chladíren, mrazíren a temperovaných prostorů
Chladírny, mrazírny a temperované prostory jsou v současné době využívány v široké škále provozů. Nejčastěji se s nimi můžeme setkat v potravinářství, kde jsou pro zpracování a skladování většiny produktů (maso, ryby, zelenina apod.) nezbytné velmi nízké teploty. Aby bylo možné těchto teplot dosáhnout a udržet je, je potřeba vytvořit vhodné podmínky. Jedním ze zásadních faktorů pro vytvoření těchto podmínek jsou kromě použitých systémů chlazení a...
Celý článek zde- <<
- <
- 1
- >
- >>